Cover story

Davone Solo

Dutch Design van Deense Bodem

Door John van der Veer, HVT 5, mei 2017

Davone bestaat pas sinds 2006. Toch hebben de luidsprekers van het Deense merk de uitstraling van een heel andere tijd. De jaren 50 lijken te herleven, met invloeden van ver daarvoor: Jugenstil, Amsterdamse School, Berlage. Bedriegt de schijn, zoals zo vaak, of gaat de ontwerper ook in auditief opzicht terug naar de tijd dat alle geluid analoog was? We luisterden naar de Davone Solo, met de oren wijd open. En met de ogen vaak ook dicht, in een poging niet in de verleiding te komen: “Kijk, zo klinkt het”.
Lees verder

Recensie

Astell & Kern AK380 Digital Audio Player

Puur Escapisme

Door Michel van Meersbergen, HVT 5, mei 2017

Met de reviews van de Astell & Kern AK70 en AK300 is mijn enthousiasme voor het Koreaanse merk bepaald niet verborgen gebleven. Tenminste, zo heb ik dat wel proberen over te brengen. Blijft er één model over dat gehoord moet worden. MOET! Dat ‘moet’ viel vaak tijdens de telefoongesprekken met als doel de AK380 hier in huis te krijgen. De nieuwsgierigheid won het van alle beleefdheid die ik normaal tracht te betrachten.
Lees verder

Recensie

AVM30 Jubileum Serie

In Alle Glorie Hersteld

Door Christiaan Punter, HVT 5, mei 2017

AVM bestond in 2016 30 jaar en viert dit nu met de introductie van een interessante serie componenten, waarvan we er hier twee recenseren: de V30 voorversterker en M30 mono eindversterkers. Dit is niet zomaar een nieuwe serie, maar een soort reboot van 3 legendarische modellen uit de jaren 80, te weten de V30 voorversterker, A30 geïntegreerde versterker en M30 mono eindversterkers, waarbij de laatstgenoemde zijn afgeleid van de legendarische M3 eindversterkers. Technisch en optisch zijn ze geheel aan de huidige tijd aangepast.
Lees verder

Recensie

ELAC Miracord 90 Anniversary

Jubilaris

Door Bert Oling, HVT 5, mei 2017

De Duitse Fabrikant ELAC is voor de meeste lezers van HVT waarschijnlijk vooral bekend als luidsprekerfabrikant. Uit die Noord-Duitse keuken komen hele mooie innovatieve muziekweergevers op basis van grotendeels in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde componenten. Daarnaast zijn ze sinds kort ook actief met Streaming Audio, zoals ik in HVT 9 van september 2016 in mijn testverslag van de ELAC Discovery 101 vaststelde. Dat ELECTROACUSTIC GmbH, gevestigd in Kiel, al 90 jaar actief is in het edele audiovak, zullen de meeste mensen niet weten. Naast luidsprekers heeft ELAC ook een naam opgebouwd in de wereld van draaitafels en aanverwante analoge technieken.
Lees verder

Recensie

Unison Research Unico 90

Tu-be or not Tu-be, de Warme Dynamiek van de Italiaanse Zon

Door John van der Veer, HVT 5, mei 2017

Unico 90 is een recent product uit de stal van het Italiaanse Unison Research. Deze geïntegreerde versterker is hybride; twee buizen voorversterkers zijn gekoppeld aan twee mosfet eindtrappen. Unison Research gaat prat op een totaal nieuw ontwerp, waardoor de Unico 90 naar eigen zeggen ongekende prestaties levert en afwijkt van iedere andere hifi versterker, of het nu gaat om een solid state of een buizen-variant. Wat heeft een auditief ingesteld mens nodig om nòg nieuwsgieriger te raken?
Lees verder

Recensie

Revel Concerta2 M16

Onderzoek voor een hoge kwaliteit

Door Marnix Bosman, HVT 5, mei 2017

Een goede luidspreker is veel meer dan zes planken en een aantal luidsprekerunits. Een goede luidspreker stel je samen op basis van kennis, ervaring en gedegen onderzoek.
Lees verder

Winkelbezoek

Winkelbezoek Poulissen

Aan de monding van de Roer

Door Michel van Meersbergen, HVT 5, mei 2017

Graag beeld ik mij in een heuse wereldburger te zijn. Hoe relativerend eenverzoek van ons aller Ernst om Poulissen Audio Video Center in Roermond te bezoeken dan blijkt te zijn. Roermond, ja… dat is Limburg – herinner ik me van het topografie-stampen van de basisschool. Waar precies in Limburg dwingt mij even op een kaart te kijken en Wikipedia schoolt mij weer even bij qua etymologie aangaande Roermond: ‘Waar de Roer in de Maas uitmondt – dit is echter uiterst onzeker vanwege…’
Lees verder

Winkelbezoek

Very Fine Solutions

Als Schone Kunst en Schone Muziek Hand in Hand gaan

Door Edouard Hendrix en Ernst Neve, HVT 5, mei 2017

Antwerpen is een stad naar mijn hart. Iedere keer als Anita en ik er op visite zijn, voelt het alsof we daar echt welkom zijn. Welkom in de stad, welkom bij haar inwoners. Goed, de rondweg is alleszins geen lolletje in de verschillende spitsuren. Het lijkt erop dat de Belgen na de lunch en na het werk in de Antwerpse rondwegfile staan. Ik zal het eens navragen bij mijn Belgische collega Edouard Hendrix.
Lees verder

De hifi oplossing

Dé Hifi Oplossing

Het gepruts voorbij

Door Ernst Neve, HVT 5, mei 2017

Wat een rustig ritje had moeten zijn van Almere naar de Muiderstraat in Amsterdam, werd toch een tocht van ellende. En dan doel ik op de hoeveelheid ongelukken die er die dag plaats zouden vinden. Gelukkig zonder doden onder de betrokkenen en zonder persoonlijke schade. Behalve dan de ongelooflijke hoeveelheid file die er dus al vanaf de ochtend stond. Toch kan het haast niet anders dat alle ellende vervliegt als je bij de vriendelijke mannen van Hifi Solutions binnenwandelt. Een drempel is er niet en zal er nooit zijn ook. Het tegenovergestelde eerder. Een geul? Een afrit?
Lees verder

Showverslag

Cost is no Object Show 2017

Veel Muziek weinig Blabla

Door Edouard Hendrix, HVT 5, mei 2017

De ‘Cost is no object show’ van Alpha High End is voor echte muziekliefhebbers een jaarlijks terugkerend evenement waarnaar likkebaardend wordt uitgekeken: exotische audioapparatuur waarvan de prijs niet ter zake doet. Dit jaar stonden de hoornluidsprekers van Avantgarde Acoustic in de kijker
Lees verder