Cover story

Marantz PM-10 en SA-10

The perfect number 10?

Door Marnix Bosman, HVT 9, september 2017

Met high end audio is het eigenlijk net zoals met de Formule 1. In dit topsegment worden nieuwe concepten gelanceerd, komen fabrikanten met nieuwe ideeën en proberen merken tot ultieme prestaties te komen.
Lees verder

Recensie

Finalé Vivace Mini

Tussen servet en tafellaken

Door John van der Veer, HVT 9, september 2017

Soms snelt roem vooruit. Al een tijd gaat het Canadese Finalé Audio over de tong met een vloerstaander van bescheiden formaat, voorzien van slechts één enkele 7 cm driver die het complete frequentiespectrum beslaat. ‘Dat lijkt me sterk’, zult u denken. Dat dachten wij ook. Dus is er lang en kritisch geluisterd, met een arsenaal aan verschillende versterkers. Volstaat slechts één kleine driver? En wat richten die versterkers dan uit? Wat is de consequentie voor de vooruitgesnelde reputatie van deze Finalé Vivace Mini? Het verhaal is begonnen met een kleine luidsprekerset en uitgegroeid tot een test met veel apparaten en vele gezichten.
Lees verder

Verslag

KEF line-up 2018

Productpresentatie in het hol van de leeuw

Door Ernst Neve, HVT 9, september 2017

Als je snel kijkt lijkt het er ernstig op dat de nieuwe lijnen van KEF bestaan uit wat nieuwe kleurtjes. Maar schijn bedriegt. Het feit dat de productpresentaties voor de KEF dealers dit jaar plaatsvonden bij de wereldberoemde Wisseloord Studio’s waar onze eigen Sander van der Heide werkzaam is, moest voor zichzelf spreken. Zouden we iets nieuws leren in het hol van de leeuw?
Lees verder

Recensie

Yamaha WXAD-10 wireless streaming adapter

Overal MusicCast met de Yamaha WXAD-10

Door Ernst Neve, HVT 9, september 2017

MusicCast is inmiddels in de tweede generatie van Yamaha apparaten beland en terug te vinden in meer dan 50 componenten. De technologie mag daarom als succesvol bestempeld worden. MusicCast staat bij mij thuis hoog aangeschreven en draagt nog immer het predicaat Anita-proof. Het is de enige App die niet alleen snel werkt, maar ook nog eens intuïtief is in zowel de set-up procedure als in het gebruik. Als mijn vrouw het kan en wil bedienen, dan moet het wel wat zijn. Dus met de Yamaha MusicCast App voor iOS en Android zit het wel snor.
Lees verder

Winkelbezoek

Alpha High End in Brasschaat

Mola Mola & Vivid. What’s in a name?

Door Edouard Hendrix, HVT 9, september 2017

De ‘mola mola’, ook wel ‘maanvis’ of ‘zonnevis’ genoemd, is een vis die hoger is dan lang. Eigenlijk niet meer dan een kolossaal hoofd met een grote rug- en buikvin. Beslist niet alledaags. En dat is precies wat we ook van audiofabrikant Mola Mola kunnen zeggen. ‘Vivid’ is een Engels bijvoeglijk naamwoord dat staat voor helder, levendig, krachtig, gedetailleerd en intens. Omschreven worden als ‘vivid’ schept hoge verwachtingen. Het getuigt dan ook van lef om dit adjectief te kiezen als merknaam. En dat is precies wat luidsprekerbouwer Vivid Audio deed. Redenen genoeg voor Alpha High End om een muzikaal feestje te bouwen rond beide merken. Vooral als er een Belgische première te beleven valt.
Lees verder

Verslag

Lang Leve Ketelaar

Johan Ketelaar draagt stokje over aan zoon Marthijn

Door Menno Bonnema, HVT 9, september 2017

Veertig jaar Ketelaar Hifi zorgt voor een uniek jubileum en het moment voor Johan Ketelaar om het stokje nu officieel over te dragen aan zoon Marthijn. In het tweede weekend van juni is het jubileum uitbundig gevierd samen met de trouwe klantenkring. HVT mocht ook aanwezig bij dit feestje en blikt terug en vooruit met de hoofdrolspelers van Ketelaar Hifi, die het plaatsje ’t Harde definitief op de hifikaart hebben weten te zetten.
Lees verder

Winkelbezoek

Poulissen Audio Video Center

Eerbetoon aan zuiverheid en gastvrijheid

Door Ernst Neve, HVT 9, september 2017

De rit van Almere naar de Schoenmakersstraat nummer 19 neemt net geen twee uur in beslag. Het grappige is dat ondergetekende zeker niet de enige is die deze tocht ervoor over heeft om naar Poulissen AVC gehuisvest in hun statige pand van allure af te reizen. Heer Poulissen sr. spreekt er met ingehouden trots, maar zichtbaar genoegen over dat de klanten van Poulissen van heinden en verre komen. En niet zonder reden.
Lees verder

Recensie

Meridian 218 Zonecontroller

Een wonderdoosje waarbij de naam een understatement is

Door Bert Oling, HVT 9, september 2017

We hebben de afgelopen jaren van een relatief klein bedrijf als het Britse Meridian Audio uit Huntington bij Cambridge heel wat innovaties op analoog en digitaal gebied gezien. Zelf ben ik nog in het gelukkige bezit van de Meridian 518 audiocomputer die mooie dingen doet met digitale signalen. De 518 verwijdert oversturing – zeer veel voorkomend in het begin van het digitale cd-tijdperk – en voegt naar wens dither noise toe, waardoor de erachter werkende DAC de bitjes nauwkeuriger kan vertalen.
Lees verder

Recensie

iEAST streaming devices

Draadloos streamen in ieder vertrek

Door Marnix Bosman, HVT 9, september 2017

Overal in huis kunnen genieten van je favoriete muziek. Een multiroom systeem is voor vele een droom. Jarenlang was zoiets een dure en ingewikkeld te realiseren droom maar tijden veranderen.
Lees verder

Recensie

Pioneer SE Monitor 5 over-ear en RAYZ+ in-ear

Zó verschillend – zó hetzelfde

Door Michel van Meersbergen, HVT 9, september 2017

Pioneer bestormt de markt van koptelefoons met verve: de RAYZ Plus en de SE-Monitor 5 hebben onlangs het levenslicht gezien. Beide producten kunnen qua bedoeling en gebruik niet verder uit elkaar liggen, maar blijken tegelijkertijd innig met elkaar verbonden. En dat gaat misschien wel behoorlijk wat verder dan een gedeelde merknaam.
Lees verder