HVS Awards

Winnaar HVS award 2017

iEar’ | Ultimate sound and vision

Door Ernst Neve, HVT 2, februari 2018

Het pand waar iEar’ huist aan de St. Ceciliastraat nummer 28 in Tilburg is werkelijk een pracht om te zien. De geschiedenis druipt er vanaf. Eenmaal binnen ontwaar je een moderne speciaalzaak die ruim en overzichtelijk is ingedeeld. Een gedeelte met Sonos, Bluesound, Yamaha MusicCast, HEOS voor streaming en toegankelijke multiroom opstellingen, een gedeelte met de nodige TV’s, een aparte ruimte voor hifi, een aparte ruimte voor surround, en eentje voor high end audio. Niet alleen treffen we elektronica huismerken McIntosh en Naim en luidspreker huismerken KEF, Focal en Bowers & Wilkins aan, ook zien we een afspiegeling van wat nu ‘heet’ is in high end en hifi land. Verspreid over zeven luisterruimtes waan je je in de AV hemel. Toch is het vooral de levende en genietende mens die bij iEar’ op de eerste plaats komt en verwend wordt met hartelijkheid en hifi van grote klasse. Het team van deskundige medewerkers, de eigen technische dienst en installatieservice maken het adres tot een verzamelpunt van kwaliteit in combinatie met een gedegen advies. De speciaalzaak heeft weliswaar openingstijden, de webshop van iEar’ is 24/7 voor u geopend. De tien belangrijkste merken zijn: Bowers & Wilkins, KEF, Focal, McIntosh, Marantz, Naim, Sonos, Rotel, Cambridge Audio en Yamaha.
Lees verder

Recensie

KEF Reference 1

Nog beter op statief

Door Michel van Meersbergen, HVT 2, februari 2018

Het was terug in 1996 toen – de toen nog niet – Mevr. van Meersbergen en ik besloten dat het beter was voor een tijd even niet op elkaars lip te zitten. In een spagaat van verdriet en blijdschap betrok in een zolderetage in de buurt en besloot mijzelf eens te troosten met audio-gerelateerd. Het werden een TEAC CDP-huppeldepup, een Duson C1000, een Duson A10 en… een paartje KEF Reference 1.
Lees verder

Recensie

Wilson Audio Sabrina

Liefde op het eerste gezicht

Door Christiaan Punter, HVT 2, februari 2018

Vanaf het moment dat ik de Sabrina’s voor het eerst zag op de XFI audioshow in Veldhoven bij Reference Sounds, was ik verliefd. Hun vorm treft precies de juiste balans tussen organisch vloeiende lijnen en technische precisie en die felle oranje kleur is ook behoorlijk indrukwekkend. Michael van Reference Sounds has al een flink bestemmingsplan voor 2017 voor deze luidsprekers maar wist ze nog net een korte periode aan het einde van het jaar in te plannen voor mij.
Lees verder

Recensie

Monitor Audio PL200 II

Genieten met een hoofdletter G

Door Michel van Meersbergen, HVT 2, februari 2018

Dean Hartley, het technisch brein achter Monitor Audio vroeg het zich als volgt af: “How can a loudspeaker be made to sound more natural?” Op deze bijna existentiële vraag kwam in 2016 een eenvoudig antwoord: “Like this!”, ondertussen wijzende op de Platinum II-serie. Uit die serie het ‘objet d’amour’ van deze review: de Platinum PL200 II.
Lees verder

Recensie

McIntosh MA8900 versterker/DAC

wellicht de laatste versterker die je koopt

Door Marnix Bosman, HVT 2, februari 2018

Enig idee welke versterkers er in de geluidsinstallatie van het legendarische Woodstock festival in 1969 werden gebruikt? Die versterkers kwamen van het Amerikaanse McIntosh, het merk dat in de jaren ’70 maar liefst 48 versterkers leverde aan The Grateful Dead voor het aansturen van hun beroemde “Wall of Sound”.
Lees verder

Recensie

Gustavson Audio LS-One

Ware muziekmakers

Door Christiaan Punter, HVT 2, februari 2018

Nadat ik de Gustavson LS-One luidsprekers samen met de Gustavson W800-
versterker voor het eerst hoorde in een kleine ruimte die werd georganiseerd door ontwerper Peter van Doornum tijdens de XFI show in Veldhoven, was ik verrast dat dit systeem zeer hoog scoorde in mijn top 5 van beste systemen van de hele show. Hoe is dit mogelijk, op een show met zoveel extreem dure systemen? Wel, op de een of andere manier maken de Gustavsons gewoon heerlijk muziek op een manier die ik in geen enkele andere kamer tegenkwam.

Lees verder

Recensie

Alluxity Int One

Pure luxe en muzikaliteit

Door Edouard Hendrix, HVT 2, februari 2018

Neen, dit is niet de titel voor een advertentie. Het is de voluit geschreven benaming van de Deense fabrikant van high-end audio AL(L ABOUT) LUX(URY AND MUSICAL)ITY, kortweg Alluxity. Een perfecte mix tussen lifestyle en high-end audio, aldus de jongens uit het hoge noorden.
Lees verder

Achtergrond

Terrason Audio

Als ervaring en passie samenkomen

Door Ernst Neve, HVT 2, februari 2018

Als ik de reis aanvaard naar Terrason Audio voert de TamTam, de Apple variant van de TomTom, mij naar het zoveelste anonieme industrieterrein waar zovele importeurs gehuisvest zijn. Toch roept de straatnaam Texasdreef een zeker jongensgevoel bij me op en zie ik mezelf met een stoere Stetson op het hoofd, gezeten op een prachtig wit ros een kudde wilde bizons in de pas houden. Tot zover de analogie met de dagelijkse werkzaamheden van een hoofdredacteur die van zijn auteurs de artikelen op tijd binnen wil krijgen en in zijn witte hondenhok met circa 1pk aan headroom richting Bert Bazuin en Ewald Verkerk tuft.
Lees verder

Winkelbezoek

PUUR audio, video & domotica

High-end in higher places

Door John van der Veer, HVT 2, februari 2018

Het doorgaans zo bescheiden Oostzaan is de thuisbasis van PUUR, een showroom waarin geluid, beeld, automatisering én interieur op hoog niveau samenkomen, letterlijk en figuurlijk. Of HVT naar een nieuwe set van MBL wil komen luisteren. Uiteraard.
Lees verder

Recensie

Teufel Boomster

Boomboxend het nieuwe jaar in

Door Mabel Neve, HVT 2, februari 2018

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Na enige tijd te moeten bijkomen van mijn feestje op 31 december kwam er dan eindelijk weer een doos waar ik eerder bij was dan m’n vader. Wat een geluk voor mij, want hierdoor mocht ik het nieuwe jaar ingaan met de Teufel Boomster. We gaan hiermee een beetje terug in de tijd, want het zou de nieuwe boombox – ofwel gettoblaster – moeten zijn! En ik moet zeggen, ik zie mezelf hiermee wel als een echte gettoblasterer mee rondlopen.
Lees verder