Achtergrond

IKEA presenteert Symfonisk by Sonos

Als IKEA en Sonos samen het bed delen

Door Edouard Hendrix, HVT 05, mei 2019

Nee, we gaan echt geen grapjes maken over luidsprekers die je zelf moet monteren en ontbrekende onderdelen. IKEA en Sonos menen het echt. En als twee giganten de handen in elkaar slaan, kun je dat beter ernstig nemen. Want waarom doen ze het en wat zijn de gevolgen er van?


Begin april presenteerden IKEA en Sonos een tafellamp-speaker en boekenplank-speaker met wifi. De eerste twee producten uit de gloednieuwe SYMFONISK collectie waarmee IKEA haar expertise op het vlak van woninginrichting en design combineert met de expertise van Sonos op het gebied van geluid. Een huis zonder muziek is als een huis zonder licht, aldus IKEA. Een donker en levenloos gebouw zonder het emotionele comfort dat essentieel is om je thuis te voelen. Thuiskomen en muziek opzetten is even vanzelfsprekend als het licht aansteken. Daarin kunnen we de Zweden alvast geen ongelijk geven.

IKEA & Sonos

IKEA doet er alles aan om design te democratiseren. Daarom ontwikkelt IKEA betaalbare design-producten die wereldwijd verkocht worden. Op dezelfde manier streeft Sonos naar het democratischer maken van geluid met producten die naadloos samenwerken en met een open platform dat meerdere streamingservices en voice assistants ondersteunt. Beide spelers vinden de symmetrie tussen wat je ziet en wat je hoort belangrijk. Het is dus niet verwonderlijk dat ze de handen ineen geslagen hebben.

SYMFONISK

De SYMFONISK collectie maakt deel uit van het IKEA Home Smart-aanbod dat er enerzijds op gericht is om het leven van mensen te vergemakkelijken en anderzijds mensen te laten genieten van muziek. Slimme producten voor het dagelijkse leven die zo naadloos en draadloos mogelijk in een leefruimte opgaan. Volgens IKEA zijn er nog veel te veel mensen die dromen van design en geïntegreerde soundsystemen, maar die het zich niet kunnen veroorloven. Dank zij de samenwerking met Sonos wil IKEA die mensen op weg helpen hun droom te realiseren.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.