Alles Apple

APPLE TV 4K (2e generatie)

Klaar voor een audio update

Door Sander van der Heide, HVT 10, oktober 2021

Vier jaar na de introductie van de Apple TV 4K heeft Apple een nieuwe versie op de markt gebracht, genaamd Apple TV 4K. Aan de buitenkant zie je geen verschil, maar hoe zit dat met de binnenkant?


Apple TV, niet te verwarren met de TV-dienst Apple TV+, is een mediaspeler die sinds 2007 in verschillende versie verkrijgbaar is. Op dit moment zijn het er drie: Apple TV HD, de Apple TV 4K 32GB en Apple TV 4K 64GB. De eerste is een erg uitgeklede versie die qua beeld niet hoger dan HD-materiaal kan weergeven, maar ook qua processor flink achterblijft bij de 4K versie. Deze is verkrijgbaar met 32GB of 64GB opslag. Dit is meteen ook het enige verschil tussen deze twee versies en de meerprijs hiervoor bedraagt twintig euro. Gebruik je de Apple TV 4K voornamelijk voor het streamen van video en audio, dan heb je aan 32GB genoeg. Wil je de Apple TV 4K ook als gameconsole gebruiken? 64GB is dan zeker aan te raden. De games uit de app store worden namelijk intern opgeslagen en als je gebruik gaat maken van Apple’s gamedienst Apple Arcade, waarbij je onbeperkt games kunt spelen, zul je merken dat die extra 32GB goed van pas komen.

Eerst beeld

De Apple TV 4K kan, net als de vorige versie, en zoals de naam al aangeeft, 4K materiaal weergeven. Ook de HDR formaten als HDR10 en DolbyVision worden weer ondersteund. Zelfs de mogelijkheid om materiaal met een hoge framerate van 60 fps (frames per second) weer te geven was al aanwezig. Het enige verschil zit ‘m in de 60 fps bij Dolby Vision. Oftewel, voor videoformaten heb je geen upgrade nodig.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS