Alles Apple

iPhone 13 Pro

Gaan we weer aan de nieuwe iPhone?

Door Ernst Neve, HVT 12, december 2021

Heb je eenmaal voor Apple gekozen, dan is er waarschijnlijk geen weg terug meer. Althans als je aan de gebruikende kant zit. Binnen de kortste keren raak je gewend aan de beleving die het merk je biedt. Je koop geen telefoon of een tablet, je koopt een way of live. En dat geldt dus voor alles van Apple.


Vroegah, toen alles beter was, was er nog die rivaliteit tussen de elitaire gebruiker van de Apple computer en die van de Windows gebruikers. Het verhaal was eenvoudig, Apple was een specialistenmerk, veelal gebruikt door grafisch ontwerpers, en daarom ook wat duurder. Sinds de opkomst van OSX en de populariteit van de iMac is er veel veranderd. De kloof tussen de Windowsgebruiker en die van de Mac is veel simpeler te overbruggen dan ooit tevoren. Het is op dit moment waarschijnlijker dan ooit tevoren dat je jezelf ervan overtuigt dat zo’n plat aluminium scherm echt jouw ding is. Kijk maar uit.

Overstappen makkelijker dan ooit

En het wordt nog erger, want terwijl Apple ongeveer 6 miljoen Mac’s per kwartaal in de thuismarkt alleen verkoopt, verkopen ze ongeveer 57 miljoen iPhones. Per kwartaal. Dat zijn er dus veel, heel veel. Het leuke van dit fenomeen is dat de populariteit van de iPhone veel meer mensen met iOS in contact heeft gebracht dan het Mac OS ooit voor elkaar heeft gekregen en dus veel meer mensen heeft kunnen laten wennen aan de Apple manier van bedienen. Als ik nu bijvoorbeeld naar een willekeurige Android telefoon kijk, zie ik heel veel overeenkomsten in bediening. Sterker nog, het meeste lijkt afgekeken van Apple. Dus het is niet alleen veel makkelijker om van telefoon over te stappen, ook voor de overstap van PC naar Apple heeft de iPhone zijn steentje bijgedragen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS