Cover story

Monitor Audio Silver 500 7G

Spectaculair ingetogen…

Door Ward Maas, HVT 9, september 2021

Als recensent van kwalitatief goede audioapparatuur heb je vaak het voorrecht als een van de eersten te mogen luisteren naar bijzondere producten. Dat is erg leuk en compenseert voor de producten waarvan je maar twee dingen vindt. Eén: dit klinkt niet lekker, en twee: ik moet er naar luisteren… Die goede audioapparatuur gaat dan weer met tegenzin terug naar de distributeur. Met de luidsprekers die nu staan opgesteld in huize Maas gaat dat helaas ook gebeuren. Daarmee verklap ik in feite nu vast wat ik van het paar Monitor Audio Silver 500 7G vind.

Lees verder

Recensie

Dynaudio Emit 10

Kleine reus zet groooote stappen

Door John van der Veer, HVT 9, september 2021

Onlangs aangekondigd en nu in de schijnwerpers: de geheel vernieuwde Emit serie van Dynaudio. Op het moment van schrijven zijn nog niet alle modellen uit het verse palet leverbaar, maar het onderwerp van dit verhaal wèl. Uw aandacht voor de kleinste uit de reeks, de Emit 10. Klein maar fijn, met grote verrassingen in petto. Een primeur voor HVT!

Lees verder

Recensie

Noble & Noble Nobilis Sonum 98

Edel in voorkomen, edel in klankmatig resultaat

Door Bert Oling, HVT 9, september 2021

Zo vaak komt het niet voor dat een set hoogwaardig actieve luidsprekers van Nederlandse en ook nog Groningse oorsprong de weg naar onze luisterkamer weet te vinden. Toen MC Systems technisch geweten en opperhoofd, Rob Meyst, mij vroeg om de eerste actieve luidspreker uit hun keuken te testen, zei ik dan ook volmondig en direct ja. De luidspreker was ontworpen en geproduceerd voor de zusteronderneming van MC Systems, Noble & Noble, waar een bekende uit ons HiFi verleden, Jacob Gunter, de scepter zwaait.

Lees verder

Geen categorie

System Audio Legend 40.2 Silverback

Draadloos met WiSA

Door Ward Maas, HVT 9, september 2021

Afgelopen jaar bespraken we hier al de System Audio legend 5 Silverback luidsprekers, om nogal wat redenen bijzondere luidsprekers van een bijzondere firma. De drijvende kracht achter System Audio is Ole Witthøft, die System Audio A/S startte in 1984. Een pionier in de Nordic audioscene die nog altijd een ongekende passie heeft voor goed geluid. Dat er in al die jaren toch wel wat veranderd is, blijkt wel uit de luidsprekers die we hier voor ons hebben. Een paar smalle Legend 40.2 silverback standalone luidsprekers die niet alleen actief zijn maar ook draadloos. Nu is draadloos niet ongewoon tegenwoordig, maar een draadloos systeem volgens de WiSA standaard zie je (jammer genoeg) nog niet veel. Het lijkt erop dat dit systeem langzaam maar zeker terrein wint..

Lees verder

Recensie

ELAC Debut 2.0 SUB3010

Hoge klasse laagweergever, laaggeprijsd

Door Sander van der Heide, HVT 9, september 2021

Als je Andrew Jones over zijn luidsprekerontwerpen van Elac hoort praten, zie je hem waarschijnlijk nooit naast een subwoofer staan. Dat hij er wel degelijk eentje heeft ontworpen, maakt de SUB3010 al zo uniek.

Lees verder

Recensie

SVS 1000 PRO en 3000 Micro

SVS bast best

Door Ward Maas, HVT 9, september 2021

Over subwoofers is nogal wat te doen tegenwoordig. En eerlijk gezegd, niet ten onrechte. Soms krijg je het gevoel dat een subwoofer bedoeld is om te compenseren wat eigenlijk weggelaten is bij kleinere luidsprekers. En daarmee hebben we al direct een eerste discussie te pakken. Iedereen ‘weet’ dat je voor een goede basweergave grote luidsprekers moet gebruiken waar die grote chassis in passen die voor die geweldige laagweergave onontbeerlijk zijn. Alhoewel?

Lees verder

Recensie

NAD C298 Eigentakt Eindversterker

De toekomst klopt aan de deur…

Door Ward Maas, HVT 9, september 2021

Vrijdag 10 mei 2019 was een regenachtige dag in München. Of beter: het hoosde van de regen. En ik, als ervaren High End bezoeker, had een fiets geleend om een demo bij te wonen van een nieuw audiomerk Purifi dat wel eens interessant zou kunnen zijn. Terwijl ik mij afvroeg of ik nu wel zo slim was geweest om met de fiets te gaan reed ik door een buitenwijk van München op zoek naar een appartement waar die demo zou moeten zijn. Terwijl het steeds harder begon te regenen, dacht ik dat dit wel een heel goede demo moest worden om zoveel nattigheid te rechtvaardigen.

Lees verder

Recensie

Thorens MM008 phono preamplifier

Voorversterker van draaitafelmeester

Door Marnix Bosman, HVT 9, september 2021

De naam Thorens is onlosmakelijk verbonden met de fabricage van draaitafels en toonarmen, dat zal bekend zijn. Is echter ook bekend dat Thorens zich tevens met audio-elektronica bezighoudt?

Lees verder

Winkelbezoek

Lyngdorf TDA-I met 8 BW-3 subs en Jern speakers in surround

Er kunnen er altijd nog een paar bij

Door Edouard Hendrix, HVT 9, september 2021

‘Zot zijn doet geen zeer’, zeggen ze in Antwerpen. In keurig Nederlands, ‘gek zijn doet geen pijn’. Gelukkig maar voor Roger Leemans van Hifi Corner in Antwerpen, die op het lumineuze idee kwam een Lyngdorf TDA-I 1120 versterker te koppelen aan een stel JERN speakers en maar liefst acht Lyngdorf BW-3 subwoofers.

Lees verder

Recensie

Bluesound Powernode N330

Look mum, No knobs

Door Marnix Bosman, HVT 9, september 2021

In mei van dit jaar lanceerde Bluesound de nieuwste generatie van de Powernode. In tegenstelling tot zijn voorganger (de Powernode 2i) heet deze nieuwe versie gewoon weer alleen Powernode. De grote vraag: Wat is er nieuw?

Lees verder