Cover story

Pro-Ject T1 draaitafel

Een voor vinyl, vinyl voor allen

Door Ward Maas, HVT 7/8, juli/augustus 2020

De Oostenrijkse firma Pro-Ject is, zoals waarschijnlijk wel bekend, de allergrootste platenspelerfabrikant ter wereld. Van het allergoedkoopste instapmodel tot de superspeciale high end draaitafelmodellen. Daarnaast levert Pro-Ject ook nog een bijzonder fraaie serie ‘Thema’ draaitafels met bijzondere vormgeving, bijzondere opdruk of voortkomend uit een speciale samenwerking. Zo zijn er Beatles thema draaitafels zoals de grappige ‘Yellow submarine’ draaitafel maar ook de Sgt. Pepper producten.

Lees verder

Recensie

MusicCast VINYL 500 en Yamaha A-S3200

Verleden en toekomst

Door John van der Veer, HVT 7/8, juli/augustus 2020

Van alle apparaten die ik voor HVT heb mogen recenseren is het onderwerp van dit verhaal wel een heel aparte. De gloednieuwe geïntegreerde versterker van Yamaha, de A-S3200 in combinatie met de MusicCast VINYL 500 die door Yamaha wordt omschreven als een Network Turntable. Bizar? Eigenlijk niet. Als ik zo om mee heen kijk doet de VINYL 500 precies waar velen, ook in de jonge generatie, zich mee bezighouden. Over oude en nieuwe technieken, verenigd in een betaalbaar apparaat, dat zich, gecombineerd met een veel duurder hifi-component, verrassend goed staande weet houden.

Lees verder

Recensie

Fidelice Precision Phono

Studiogeluid van de meester

Door Marnix Bosman, HVT 7/8, juli/augustus 2020

Een plaat weergeven via apparatuur van dezelfde maker die ook topkwaliteit studioapparatuur maakt. Dat moet bijna wel een garantie zijn voor kwaliteit, maar is dat ook zo?

Lees verder

Recensie

Rega P10 platenspeler

Planar 10, het Britse kroonjuweel

Door Edouard Hendrix, HVT 7/8, juli/augustus 2020

De Planar 10 platendraaier met Aphèta 3 MC-element en PSU-voeding is het nieuwe topmodel van Rega. Een heus kroonjuweel waarmee de Britten alweer een nieuwe standaard zetten.

Lees verder

Recensie

Grado Epoch mkIII op de SME Model 15

Een episch element

Door Sander van der Heide, HVT 7/8, juli/augustus 2020

“12.000 euro voor een element? Is ‘ie soms gemaakt van diamant, goud en één of andere obscure Zuid-Amerikaanse houtsoort?”, hoor ik u al denken. Ik zal het maar verklappen, dat is precies waar dit element van is gemaakt. Maar goed, je kunt de lekkerste ingrediënten bij elkaar gooien, maar dat wil nog niet zeggen dat je eindigt met een lekker gerecht. Echter, in de handen van een chef-kok verworden die ingrediënten tot smaaksensaties.

Lees verder

Recensie

New Horizon GD-203 + Ortofon Quintet Blue

New Horizon en de Brede Horizon

Door John van der Veer, HVT 7/8, juli/augustus 2020

In deze test combineren we componenten uit Vinylland tot één keten en één verhaal. Ze hebben gemeen dat het gaat om betaalbare onderdelen met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Er komen ook andere merken en accessoires aan bod op deze pagina’s. Maar het belangrijkste is dat dit gepaard gaat aan professionele expertise, gebaseerd op decennialange ervaring. De grootste meerwaarde, wat mij betreft. Er ging een wereld voor me open.

Lees verder

Recensie

MoFi UltraPhono

Phono stage met stage en meer

Door John van der Veer, HVT 7/8, juli/augustus 2020

Uiteraard komen in deze vinyl-editie veel segmenten aan de orde die in het teken staan van de draaitafel plus toebehoren. Een bijzondere rol is daarbij weggelegd voor de phono voorsterker of phono stage. Twee types in de testreeks zijn van MoFi en geïntegreerd in andere verhalen. Maar ze verdienen ook een aparte toelichting. Over twee bijzondere pre-amps van een bijzonder merk.

Lees verder

Recensie

Thorens TD402DD draaitafel

Een “echte” Thorens

Door Marnix Bosman, HVT 7/8, juli/augustus 2020

Voor het eerst sinds maar liefst drie decennia lanceert Thorens weer eens een nieuwe direct-drive draaitafel. De TD402DD is een echte Thorens maar heeft een prijskaartje dat je niet direct van Thorens verwacht.

Lees verder

Recensie

Yamaha GT 5000

Het geheim van de Japanse smid

Door Sander van der Heide, HVT 7/8, juli/augustus 2020

Bijna 40 jaar na de introductie van de reusachtige GT-2000 draaitafel, pakt Yamaha het concept van de GT weer op: Gigantic en Tremendous. Helemaal in de lijn van de nieuwe 5000 hifi-lijn. Dit keer met een paar unieke features als troef.

Lees verder

Recensie

Mola Mola Makua Phonostage

Vijf phono-voorversterkers voor de prijs van één

Door Sander van der Heide, HVT 7/8, juli/augustus 2020

Voor de draaitafel- en elementtesten die ik in deze HVT heb mogen verzorgen, mocht ik gebruik maken van een Mola Mola Makua voorversterker met een extra phonostage optie. Niet alleen interessant voor Makua-eigenaren, maar ook een reden om een Makua aan te schaffen.

Lees verder