Cover story

Recensie PMC Twenty5.22

Het resultaat van meer dan 25 jaar onderzoek

Door Marnix Bosman HVT 2, februari 2020

In 2016 bestond PMC precies 25 jaar en zij vierden dat met de introductie van de Twenty5 serie, een serie waarin alles wat het merk in de jaren daarvoor heeft geleerd over speakerbouw samenkomt.

Lees verder

Recensie

Naim SuperNait 3

Echt wel super!

Door Sander van der Heide HVT 2, februari 2020

De SuperNait 2 was al een groot succes en eerlijk gezegd, niets mis mee. Ach ja, een beetje aan de prijs, maar bij Naim krijg je echt waarvoor je betaalt, topkwaliteit. Dus wat valt er nog te veranderen op wat betere componenten en de toevoeging van een phono ingang? Meer vermogen misschien?

Lees verder

Recensie

Dynaudio Confidence 20

Een grote kleine luidspreker van topklasse

Door Bert Oling HVT 2, februari 2020

In het jaar des Heren 2011 heeft de voorganger van de Dynaudio Confidence 20, de Confidence C1 mkII, een behoorlijke tijd bij mij gelogeerd. Scheiden doet lijden maar dat het tot eind 2019 moest duren eer ik zijn opvolger, weliswaar in een andere setting, uitgebreid aan de tand kon voelen, zegt wel iets. Het zegt iets over de uitstekende kwaliteit van het ontwerp. Het zegt ook iets over het bedrijf Dynaudio dat pas een nieuw model op de markt brengt als het resultaat een stap voorwaarts in muzikale zin betekent. Onderstaand het verslag van die queeste naar kwaliteit.

Lees verder

Recensie

Philips TV 65OLED+984 met soundbar van Bowers & Wilkins

Plug & Playboy!

Door John van der Veer HVT 2, februari 2020

Gepresenteerd op de IFA te Berlijn, maakte de grootste variant in de Philips 900 serie al diepe indruk op de aanwezige beursbezoekers. Maar ja, zo’n riant ruimtelijk ingerichte megastand, beetje langslopen, genieten, en weer doorgaan in een van die gigaruimtes, is toch iets heel anders dan de thuisbioscoop daadwerkelijk in je huiskamer hebben staan. Over de verwondering van een debutant.

Lees verder

Recensie

DALI iO-6

De eerste klap is een daalder waard!

Door Ernst Neve HVT 2, februari 2020

Noise Cancellation is best een ding vandaag de dag. Tenminste, als het om hoofdtelefoons gaat. En dan heb je nog het verschil tussen actieve (ANC) en passieve noise cancellation. Bij passief gaat het om het tegenhouden van geluid van buitenaf, door het oor goed af te sluiten. Actief betekent dat door middel van antigeluid storende geluiden worden uitgedoofd. Het klinkt eenvoudig, maar er komt een hoop technologie bij kijken om dat echt goed te doen.

Lees verder

Recensie

Transparent kabels en power conditioning

Heldere klank in heldere taal

Door John van der Veer HVT 2, februari 2020

Over de zin en onzin van betere bekabeling en stroomvoorziening barsten de hifi-media bijkans uit de voegen. En HVT blijft niet achter, onder meer met deze uitgebreide test. In zeven verschillende fasen beluisteren we het effect van interlinks, luidsprekerkabels en netsnoeren, als de standaard versies worden vervangen door (veel) duurdere exemplaren. Alle vervangende kabels zijn van Transparent. Van dit merk nemen we tevens de nieuwe PowerWave conditioner onder de loep. Antwoord op vragen? Geen idee, maar heb wel veel verschillen gehoord.

Lees verder

Recensie

FiiO M5 DAP en FA1 in-ears

‘Made in China’ kan ook goed zijn

Door Ernst Neve HVT 2, februari 2020

Zoals de kop al doet vermoeden is FiiO een Chinese firma. Sinds 2007 heeft het bedrijf zich toegelegd op de productie van draagbare muziekapparaten, oftewel Digitale Audio Spelers en in-ear hoofdtelefoons van enige kwaliteit. De naam FiiO staat voor Hifi in combinatie met nullen en enen, het gemak dienend, kwaliteit biedend, passend bij de lifestyle van nu, zo lezen we op hun website. Dat belooft wat.

Lees verder

Recensie

Bowers & Wilkins Formation Flex

Niet één maar twee keer genieten

Door Mabel Neve HVT 2, februari 2020

Zo heel af en toe wil ik nog wel eens medelijden hebben met mijn buren. In mijn huis werden al met enige regelmaat feestjes gegeven, zijn er vrienden over de vloer, of zit ik in m’n eentje speakers op vol volume te testen. We kunnen er lang of kort over zijn, ik wil nog wel eens herrie maken. En dat is helemaal niet beter geworden met de komst van de Bowers & Wilkins Formation Flex. Voor hen dan. Laten we maar hopen dat deze speakers door een betonnen muur nog net zo goed klinken, dat zal misschien de pijn van de buren een beetje verzachten. Want als ze het toch zouden kunnen horen wanneer ze recht voor deze set zitten zouden ze net zo enthousiast zijn over mijn geluidsoverlast als ik zelf. (Voor alle duidelijkheid: ik heb nog nooit ruzie gehad met de buren, het zal allemaal wel meevallen.).

Lees verder

Recensie

FinkTeam Borg gehoord bij iEar’ Tilburg

Een levende legende

Door John van der Veer HVT 2, februari 2020

Karl-Heinz Fink is de grote man achter luidsprekers van beroemde merken. Een opsomming van zijn wereldwijde, decennialange bemoeienissen is een
ongekend ‘who is who’ in hifi. Onder de naam ‘Borg’ heeft de levende legende dan eindelijk een eigen luidspreker op de markt gebracht. Karl-Heinz Fink was één dag in Nederland om zijn Borg te demonstreren en toe te lichten, speciaal voor HVT. Dus werden de oren geslepen en vlijde ik me te Mokum in de trein, op weg naar Tilburg. Op weg naar Karl-Heinz Fink en de Borg.

Lees verder

Achtergrond

Audirvana en meer…

Streaming Audio – de Stand van Zaken medio 2019

Door Bert Oling HVT 2, februari 2020

Het was 2012 en we schreven een reeks artikelen over Streaming Audio, de ontwikkelingen tot dan, de harde en zachte waren….Als opfrisser even de inleiding:

Lees verder