Interview

Interview Freek van Ham – iEar’

Traditie verheven tot kunst

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2022

Het mag inmiddels een traditie genoemd worden dat in de editie van HVT die samenvalt met de Audio Show iEar’ behalve een voorbeschouwing ook een interview met de chef d’équipe van het evenement, Freek van Ham, gedaan wordt. Niets is minder waar, maar niet zonder stil te staan bij de Audio Show iEar’ van het afgelopen jaar. Want wat daar gebeurde heeft niemand zien aankomen.

Lees verder

Voorbeschouwing

Audio Show iEar’ 2022

Audio Show iEar’ 2022

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2022

Audio Show iEar’ 2022 is de 7e editie van ’s lands grootste en leukste audioshow en biedt veel van het beste wat er op de audiomarkt verkrijgbaar is. Een prachtige gevarieerde mix van toegankelijke en betaalbare audioapparatuur tot en met exclusieve topproducten. Plaats van handeling is het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Een fantastische locatie met genoeg parkeergelegenheid die eenvoudig te bereiken is via de naastgelegen A58 of via de gratis pendeldienst vanaf Tilburg CS.

Lees verder

Recensie

Primare Prisma PRE35 / A35.8

Set van heden en toekomst: een trend’set’ter

Door John van der Veer, HVT 11, november 2022

De twee Primare-telgen die samen het onderwerp vormen van dit verhaal behoren (deels) tot het grote feest der herkenning, maar zijn ook nadrukkelijk gericht op exploitatie, innovatie en toekomst. Exploitatie? De uitnodiging om er eindeloos mee te experimenten. Herkenning? De A 35.8 is EISA Award winnaar 2022/2023 in de categorie Power Amplifier. De PRE35 heb ik eerder mogen beluisteren bij hifi-specialist Number One in Leiden en maakte, in combinatie met de A35.2 eindtrap, een verpletterende indruk. Tijd om het duo nader aan de tand te voelen in de vertrouwde omgeving van de eigen huiskamer. Over herkenning gesproken.

Lees verder

Recensie

Rega Elicit mk5 en de Saturn mk3

Kabeltje erbij?

Door Michel van Meersbergen, HVT 11, november 2022

Het Engelse Rega heeft in 2022 bepaald niet stil gezeten als het gaat om nieuwe producten. Twee daarvan staan hier ten huize: De Elicit mk5 geïntegreerde versterker en de Saturn mk3 CD-speler/DAC. Direct opvallende kwaliteit? Géén draadloze aansturing mogelijk. Niks. Noppes. Nada. Bedraad zijn de keuzes echter bijzonder uitgebreid. Een eigenwijze aanpak die mij persoonlijk erg aanspreekt. CD’s? Kabels?? Ik zou er bijna sentimenteel van worden…

Lees verder

Nabeschouwing

Dutch Audio Event 2022

Ward en Edouard memoreren

Door Ward Maas en Edouard Hendrix, HVT 11, november 2022

Laten we beginnen met wat kritiek. Jawel, er valt wat te zeuren. De vaste bezoekers van de Koningshof in Veldhoven weten wel dat de kans groot is dat ze verdwalen, maar dat weet je onderhand, of met wat zoeken vind je het merk van je gading wel. Daar hebben we het niet over. Maar wel over geluid. Een hotelshow of in dit geval congreslocatie-show heeft dan wel veel kamers, maar die zijn niet helemaal ideaal als luisterruimte. Daar moet je wel wat aan doen. En dan niet met de volumeregelaar. Veel deelnemers deden dat prima, maar te veel ook niet. Zullen we voor volgende keer afspreken daar extra aandacht aan te besteden? Ok, ik heb het gezegd. Goed, dan nu over de bezoekers. Die waren toch met meer gekomen dan de vorige editie. En terecht! Er viel veel te genieten en veel te bespreken in de diverse horecalocaties. En met de mooie catalogus (hé, waar ken ik die stijl van) was er eindelijk informatie de show waardig. Kortom, alle ingrediënten voor een ‘normale’ Nederlandse Hifi-show.

Lees verder

Centerfold

Yamaha R-N2000A

Het Beest is los!

Door John van der Veer, HVT 11, november 2022

Na de 5000 en de 3000-serie is reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe 2000-serie van Yamaha. De echte review laat nog even op zich wachten (briesend in de startblokken, met scherp geslepen oren), maar op deze onweerstaanbare pagina’s alvast de visuele victorie van de R-N2000A, een ongekend veelzijdige network receiver barstensbol spectaculaire specialiteiten en spetterende specs. Een voorproefje, inkoppertje, lekkermakerdje: zie er maar eens weerstand tegen te bieden.

Lees verder

Winkelbezoek

PUUR hifidelity

Van Zaan naar Zeist

Door John van der Veer, HVT 11, november 2022

PUUR is bekend terrein. Wie de riante, weelderige showroom in Oostzaan nog niet van binnen heeft mogen bewonderen om zich te laven aan het mooiste dat op audiogebied verkrijgbaar is, waaronder Goldmund, Pink Faun en Kharma, kent de locatie wellicht vanuit de auto: pal aan de A7 was PUUR audio, video en domotica ondergebracht in het grote pand van ontwerpgigant Piet Boon. Was, want PUUR is verhuisd naar Zeist, voor een frisse kijk op muziek, geluid en toekomst. En uiteraard verhuist de nieuwsgierige blik van HVT mee met de Heren van PUUR, van Zaan naar Zeist.

Lees verder

Voorbeschouwing

Noir & Blanc Brussels Hifi Show 2022

zwart, wit en alles ertussen

Door Edouard Hendrix, HVT 10, oktober 2022

Op zaterdag 5 en zondag 6 november 2022 organiseert de Brusselse audiospeciaalzaak Noir & Blanc voor het eerst de Noir & Blanc Brussels Hifi Show 2022. Een groots evenement dat plaatsvindt in BluePoint Brussels. Hierbij alvast een voorsmaakje van wat je te wachten staat.

Lees verder

Voorbeschouwing

Rondgang DAE 2022

Dutch Audio Event

Door Ernst Neve, HVT 10, oktober 2022

Hoewel het pas de tweede keer is dat DAE in de Koningshof te Veldhoven plaatsvindt, heeft het evenement een enorme historie op deze locatie. Want waar Dutch Audio Event nog jong is, is de aanloop aanzienlijk langer. Het evenement heeft namelijk onder de naam X-fi High-End Audioshow al meer dan tien jaar geschiedenis weten te maken – waarvan maar liefst acht jaar op rij in Veldhoven.

Lees verder

Recensie

NAIM Audio ND5 XS2 / NAIT XS3

Gedegen duo met pretenties

Door John van der Veer, HVT 10, oktober 2022

NAIM Audio heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om ultieme weergave in verschillende prijsklassen. Het merk opereert niet alleen in de hemelhoge sferen van ‘High-End’, maar opent ook de deuren voor de iets minder draagkrachtige beurs. Het grote voordeel van zo’n kwaliteitsmerk is dat diverse karakteristieken van de topsectie letterlijk en figuurlijk doorklinken in andere modellen. In veel opzichten is het duo dat bij mij logeert een goed voorbeeld. Uw aandacht voor een succesvol huwelijk met vele facetten, de ND5 XS2 netwerkspeler en de NAIT XS3 geïntegreerde versterker.

Lees verder