Breaking news

THX Onyx USB/DAC/AMP dongel

Zeg ‘ns MQ-AAA

Primeur door Ernst Neve, HVT 5, mei 2021

Het bezigen van de term dongel voelt bijna net zo antiek aan als het kijken naar de serie ‘Zeg ‘ns AAA’ die begin jaren tachtig z’n aanvang nam en ruim 200 afleveringen en pak ‘m beet een decennium later afscheid nam als een van de meest populaire series die de Nederlandse TV heeft mogen sieren. Los van de antieke term en los van het succes dat dit product al dan niet terecht zal vergaren, verwijzen de drie A’s naar de THX versterkertechnologie die deze portable USB/DAC van de rest onderscheidt.

Lees verder

Cover story

Yamaha NS-3000

Perfecte symbiose!

Door John van der Veer, HVT 4, april 2021

Na de impact die vlaggenschip NS-5000 heeft gemaakt was het wachten op een monitorvariant van deze luidspreker. Al bijna een jaar geleden aangekondigd en nu dan eindelijk binnen hebberig handbereik: de Yamaha NS-3000. HVT heeft wederom een primeur en daar zijn we maar wat trots op. Zet je schrap, fasten your seatbelts en vul alle bekende varianten maar in. Heb me een week mogen begraven met dit nieuwe wonder van Yamaha, in direct vergelijk met de NS-5000. Over de rijzende zon, die steeds uitbundiger is gaan schijnen.

Lees verder

Recensie

Rega io met Rega Planar 1 en Rega Kyte

U vraagt? Rega System One draait!

Door Edouard Hendrix, HVT 4, april 2021

Met de nieuwe Planar 1 platenspeler, de io geïntegreerde versterker en de Kyte speakers pakt het Britse Rega uit met een verrassend setje, het ‘Rega System One’. Als antwoord op de steeds grotere vraag naar leuke, betaalbare maar kwalitatieve setjes om lekker plaatjes mee te draaien.

Lees verder

Recensie

Advance Paris X-i 1100

Une grosse bête noire

Door Marnix Bosman, HVT 4, april 2021

De X-i 1100 is een vernieuwde versie van de X-i 1000. Dit is de zwaarste geïntegreerde versterker uit het programma van het Franse Advance Paris. Ondanks dat er nu een 2e uitvoering is van de versterker, is het echter de eerste keer dat we in HVT over deze zware jongen rapporteren.

Lees verder

Recensie

Mola Mola Kula

Modulaire, geïntegreerde versterker op topniveau

Door John van der Veer, HVT 4, april 2021

Zo af en toe krijg je eenzame kwaliteit in de schoot geworpen. Zij het dat je het mag beleven, in de huiskamer nog wel. ‘Binnen handbereik’ is een ander verhaal, want we hebben het over topklasse met een indrukwekkend prijskaartje. Mola Mola, zeker met Kula als toevoeging, doet vermoeden dat we met een exotische oorsprong van doen hebben. Niets is minder waar. Het merk is zo Nederlands als het huidige, druilerige weer, waarbij de zon in huis een paar weken tropisch en uitbundig is gaan schijnen, met de gordijnen dicht. Uw aandacht voor een meesterwerk.

Lees verder

Recensie

Thorens TD 124 DD

Geslaagde comeback van een klassieker

Door Cyriel Pluimakers, HVT 4, april 2021

Het van oorsprong Zwitserse Thorens maakt in 1957 wereldwijd furore met de TD 124 idler wheel draaitafel, een model dat decennialang gebruikt werd door vele radiostations, maar ook door particulieren die zich een dergelijk apparaat konden permitteren. Eind jaren zestig verdween het model van de markt om vervolgens een legendarische status te krijgen. Er is bijna geen draaitafel die meer figureert in de sociale media en andere plekken op het internet. Wat door bijna iedereen voor onmogelijk werd gehouden, werd eind vorig jaar werkelijkheid: de legende is terug als TD 124 DD, inderdaad als een actuele direct drive machine.

Lees verder

Recensie

Bowers & Wilkins 702 Signature

What’s in a name?

Door John van der Veer, HVT 4, april 2021

Het uitbrengen van een ‘signature’ model is vaak bedoeld als een soort mijlpaal, maar houdt in de regel niet meer in dan een cosmetische update met een feestelijk gedenkplaatje. Ook de Bowers & Wilkins 702 Signature is voorzien van zo’n plaatje, in fraai gepolijst metaal. En inderdaad, de luidspreker heeft visuele kenmerken die een stuk chiquer zijn dan de versie zonder ‘signature’. Maar wat schuilt er auditief achter dit fraaie uiterlijk?

Lees verder

Recensie

Elipson Chroma 400 met Ortofon OMB10

Elipson en draaitafels…

Door Bert Oling, HVT 4, april 2021

Elipson als ontwerper en bouwer van een fantastische reeks luidsprekers is geen onbekende voor iedereen die al wat langer in de HiFi audiowereld rondloopt. Maar dat ze ook iets met draaitafels doen? Jawel, ik ontdekte de Elipson draaitafels in hun stand op een van de laatste High End Shows in München. Ik heb er een foto van gemaakt, maar er was nog niet veel informatie over bekend. Wat me wel opviel, dat het geen OEM klonen waren uit de Rega of Pro-ject keuken…

Lees verder

Recensie

JBL L82 Classic luidspreker

Back to the 70’ies in zwart, blauw of oranje

Door Marnix Bosman, HVT 4, april 2021

Retro is populair, je ziet het in de modewereld, bij meubels, in de muziek en ook bij audioapparatuur. Fabrikanten grijpen regelmatig terug naar het verleden. JBL deed dat al eerder met de L100 Classic en doet dat nu opnieuw met de L82 Classic.

Lees verder

Recensie

Apple AirPods Max

De grootste oordoppen

Door Sander van der Heide, HVT 4, april 2021

20 jaar geleden bracht Apple de iPod met de bekende witte dopjes op de markt. In een paar jaar tijd veranderde het straatbeeld in mensenmassa’s die demonstratief witte snoertjes over de jas lieten bungelen.

Lees verder