Just in

BLENDLE AANBIEDING VOOR HVT LEZERS

Wilt u HVT ook digitaal lezen? Welkom bij Blendle!

Door Ernst Neve, HVT 4, april 2024

Zoals jullie wellicht weten, maken we onze lezers al enige tijd attent op de mogelijkheid artikelen van HVT langs digitale weg op Blendle te kunnen lezen. De keuze viel niet zomaar op dit platform. Blendle heeft de laatste tijd grote stappen gemaakt. Niet alleen biedt het een buitengemeen fijne gebruikservaring, ook is het enorm gegroeid na de nieuwe samenwerking met de Cafeyn Group.

Lees verder

Cover story

CANVAS, next leveL HiFi

Alles-in-een Hifi, maar dan écht

Door Ernst Neve, HVT 5, mei 2024

Er is veel gebeurd met CANVAS HiFi tussen juli 2019 en nu. Destijds werd ik door mijn Princeton professor-vriend (PPV) dr. Edgar Choueiri, bedenker van de BACCH 3D Sound-technologie, geattendeerd op wat op het eerste gezicht een soundbar leek. De CANVAS zou het eerste product worden met zijn tech aan boord, hetgeen ervoor zorgde dat ik op slag verliefd raakte zonder het gehoord te hebben. De ultieme audio-LAT-relatie was geboren. Het zou tot september van dat jaar duren voordat ik kennismaakte met CANVAS en haar bedenker.

Lees verder

Recensie

Bowers & Wilkins 700 series signature

De meest gewilde serie van Bowers & Wilkins nu als Signature verkrijgbaar

Door John van der Veer, HVT 5, mei 2024

Na de lancering van de twee Signature modellen in de laatste versie van Bowers & Wilkins’ toprange, is deze traditie voortgezet in de 700-serie. De 800-serie van de laatste D4-generatie is uitgebreid met de 805 Signature en de 801 Signature. Deze eer valt in de populaire 700-serie te beurt aan drie modellen van generatie 2024 AD: de 702 S3 Signature, de 705 S3 Signature en de HTM71 S3 Signature. De eerste is een vloerstaander van Bowers & Wilkins, de tweede een monitor en de derde een luidspreker die kan fungeren als centerluidspreker in een surround set-up of als een van de twee units in stereo. Een introductie.

Lees verder

Recensie

dCS Lina Network DAC + Master Clock

Versie twee, ruimer inzetbaar

Door Sander van der Heide, HVT 5, mei 2024

LINA is een nieuwe lijn van dCS-producten die is voortgekomen uit de eerder besproken dCS Bartók. Een netwerk-dac, master clock en een hoofdtelefoonversterker. Compact, stapelbaar en in verschillende combinaties te gebruiken.

Lees verder

Cover story

Perlisten S7t

De kunst van de realiteit

Door John van der Veer, HVT 4, april 2024

Het novembernummer van HVT is gesierd met een coverstory over de Perlisten R7t. Dit topmodel van de ‘R’-serie heeft op ondergetekende een verpletterende indruk gemaakt. Uit het verhaal spreekt dan ook de hijgende drang deze vloerstaander als referentie in te zetten (“hopeloos verliefd, haal alles uit de kast haar te laten blijven”). We zijn inmiddels een paar maanden verder en de realiteit heeft die wens achterhaald. Cryptische woorden ter introductie van de Perlisten S7t, het topmodel uit die andere lijn en onderwerp van onderstaande review. Lees en huiver, voor u gaat luisteren. En geloof me, dat gaat u doen.

Lees verder

Recensie

AURALIC VEGA G2.2

Voor de muzikale medemens

Door Bert Oling, HVT 4, april 2024

In de wereld van de betere streamingproducten behoeft de naam Auralic nauwelijks nog enige toelichting. De heren Wang hebben zich de afgelopen jaren een duidelijke en kwalitatief hoogwaardige positie in de streaming audiomarkt verworven. In die periode heeft regelmatig een product uit het redelijk overzichtelijke assortiment van Auralic bij mij voor testdoeleinden gelogeerd. Je ziet dan heel goed de ontwikkelingen zowel bij de hardware als bij de (eigen Lighning DS) software van zo’n fabrikant. Die ontwikkelingen zijn best indrukwekkend te noemen. Zeker zo bijzonder is dat de Chinese oprichters Wang ervoor gekozen hebben om het hoofdkantoor te vestigen in de Verenigde Staten (Oregon). De Auralic Vega G2.2 en G3 zijn daar ontworpen, terwijl laatstgenoemde – topklassemodel G3 – daar ook wordt geproduceerd.

Lees verder

Recensie

PSB ALPHA iQ

Kleine Kanjers

Door Sander van der Heide, HVT 4, april 2024

Als onderdeel van de Lenbrook Group kan je erop wachten dat er met de kennis van partners Bluesound, BluOS en NAD iets op netwerkgebied moest gebeuren bij de luidsprekerfabrikant PSB. Resultaat is een streaming luidsprekerset met BluOS… wat wil een mens nog meer?

Lees verder

Recensie

Yamaha R-N600A

Afgeslankt en op gewicht gebleven

Door John van der Veer, HVT 4, april 2024

In september 2023 aangekondigd en nu met beide benen op het podium beland: de Yamaha R-N600A. Deze nieuwe receiver is het instapmodel van de Japanse fabrikant. Wie HVT de laatste tijd op de voet heeft gevolgd, zal het niet ontgaan zijn dat een hele reeks receivers van Yamaha de revue heeft gepasseerd. Het begon met de R-N2000A, gevolgd door de R-N1000A en de R-N800A. En dan nu de R-N600A. Wat heeft Yamaha ons met dit apparaat gebracht?

Lees verder

Cover story

JL Audio Dominion D108 actieve subwoofer

Subje met heel veel power

Door Marnix Bosman, HVT 3, maart 2024

JL Audio is een echte specialist. En subwooferspecialist om precies te zijn. Dat zie je niet vaak maar dat biedt een fabrikant wel alle concentratieruimte om met iets speciaals te komen.

Lees verder

Recensie

Esoteric F-01

Echt esoterische audio

Door Ernst Neve, HVT 3, maart 2024

Toen ik ooit tegen een vreemde over hifi begon en hij vroeg of ik de ziekte HIV bedoelde, besloot ik daarna voorzichtiger het onderwerp te presenteren aan hen die er niet bekend mee zijn. Wanneer ik het tegenwoordig over high-end wil hebben, begin ik steevast met fenomenen als de automobiel, whisky, wijn, horloges, kleding en, indien zich dames in het gezelschap bevinden, handtassen en schoenen, in de hoop naadloos naar ons onderwerp over te kunnen schakelen.

Lees verder