Cover story

Lindemann Limetree Network en Bridge

Netwerken blijft een kunst

Door Bert Oling HVT 11, november 2019

Het is al weer een paar jaar geleden dat ik een korte tijd een Lindemann Musicbook onderhanden had. Het was nog in de tijd dat computeraudio met USB-drivers en andere verrassende parafernalia streaming audio beheersten. De Lindemann Musicbook was een aardig compleet alternatief, dat niet alleen perfect – ook voor digibeten – werkte, maar vooral ook perfect klonk. Natuurlijk zat er een prijskaartje aan maar daar kreeg je dan ook wat voor. Het was dan ook voor mij niet verrassend dat Lindemann met al zijn technologische know-how en productiefaciliteiten in een veel betaalbaarder prijsklasse iets moois zou wrochten.

Lees verder

Recensie

Nelson Pass INT-25

Geen woorden, maar daden

Door Michel van Meersbergen HVT 11, november 2019

Een bijna activistische kop voor een versterker die zich eigenlijk niet in het huidig spectrum van aardse zorgen kan plaatsen: pure klasse A met een werktemperatuur die de 50 graden Celsius benadert, hoeft echt niet te rekenen op een groen label en een grote volumeknop komt misschien ook niet echt genderneutraal over. Aan de andere kant, we hebben het over een versterker pur-sang, geen overbodige knop, functie of fantastisch verhaal uit de koker van een creatieve marketeer; versterking en niets dan versterking… pure daden!

Lees verder

Recensie

Zesto Leto 1.5 en Eros 300

Erossen met een Leto

Door Christiaan Punter HVT 11, november 2019

Zesto is een Amerikaanse fabrikant van buizenversterkers die in Nederland nog niet zo bekend lijkt te zijn. Ik hoorde dit merk voor het eerst op de High End München in combinatie met Joseph Audio luidsprekers, was aangenaam verrast en beschreef dat ook als zodanig in mijn verslag van de beurs. Dit is importeur Colab niet ontgaan, hetgeen vervolgens de aanleiding was tot het schrijven van de recensie die u nu leest.

Lees verder

Recensie

ELAC PPA-2 phonovoorversterker

Niet langer in spanning!

Door Bert Oling HVT 11, november 2019

Het eerste deel van het testverslag van het ELAC Alchemy Trio sloot ik af met de Cliffhanger: ”Beste Bert, hoe zit het met die phonovoorversterker PPA-2 en klinkt het een beetje?” Om maar met de deur in huis te vallen, Peter Madnick c.s. heeft met de ELAC Alchemy PPA-2 phonovoorversterker iets heel bijzonders op de markt gebracht. Kunst zul je zeggen, alles wat nieuw is, is toch altijd bijzonder, of niet dan? Nee, want deze ELAC Alchemy heeft een aantal eigenschappen die we nog niet tegen zijn gekomen in het toch bepaald niet bescheiden aanbod van losse phonovoorversterkers. Kortom, beste Bert, vertel, houd ons niet langer in spanning… Ik begin dan ook niet met een beschrijving van wat er in de kast zit, maar met de functionaliteit.

Lees verder

Voorbeschouwing

Audio Show iEar’ 2019

Maak kennis met het team achter iEar’. Het zijn er voor de gelegenheid meer dan 100.

Door Ernst Neve HVT 11, november 2019

Zaterdag 16 & zondag 17 november 2019
Openingstijden 10.00 – 18.00 uur
Locatie: Willem II stadion Tilburg
Ruim 60 fabrikanten in 30 luisterruimtes
Diverse productintroducties & speciale gasten
Entree gratis
Gratis ruime parkeergelegenheid
Gratis pendelvervoer tussen Tilburg CS en stadion

Website: www.audioshowiear.nl/
Facebook: www.facebook.com/audioshowiear

Lees verder

Verslag

Productintroducties Penhold & Savor Audio

Noviteiten uit Geldermalsen en omstreken

Door John van der Veer HVT 11, november 2019

Nauwelijks bekomen van de Sonus faber Olympica Nova III primeur togen Ernst en ik af naar Geldermalsen, voor een bezoek aan het riante pand waarin zowel Penhold Look & Listen als Savor Audio domicilie houden met een prachtige showroom. Savor Audio is onder andere importeur van Sonus faber. Het bezoek is een hernieuwde kennismaking met de Nova III, aangevuld met de overige modellen uit deze gloednieuwe serie. Daarnaast trakteren beide importeurs ons op prachtige muziek, dito weergave en tal van noviteiten, waarvan oude en nieuwe Thorens modellen de audiofiele harten doen smelten.

Lees verder

Verslag

Introductie DALI IO-4 en DALI IO-6

Uit bewondering voor goede muziek

Door Edouard Hendrix HVT 11, november 2019

Het gaat goed met DALI. De Deense luidsprekerfabrikant slaat de laatste tijd nieuwe wegen in. Met de draagbare en draadloze speakers, soundbars en
inbouwluidsprekers van DALI kun je alle kanten uit. Met de draadloze DALI IO-4 en IO-6 hoofdtelefoons kun je dat vanaf nu ook letterlijk nemen.

Lees verder

Verslag

Introductie Gauder Akustik bij More Music

Dr. Gauder en de crossover

Door John van der Veer HVT 11, november 2019

Sinds enige tijd zijn Gauder luidsprekers verkrijgbaar in Nederland. Importeur is More Music, de winkel waar ze momenteel te beluisteren zijn is Hifi Studio Wilbert in Utrecht. Beide zijn iconisch in hifi Nederland. Op uitnodiging van Martin Odijk neem ik de trein naar zonnig Utrecht, voor een zonnige luistersessie, een zonnig gesprek met Dr. Roland Gauder en een al even zonnige maaltijd na afloop. Over een bevlogen ontwerper die het wetenschappelijk onderzoek ziet als oplossing voor hifi-vraagstukken.

Lees verder

Voorbeschouwing

The Hifi Show 2019

Evolutionair volgens de Van Nimwegens

Door Ernst Neve HVT 11, november 2019

1982 was het startjaar van de The Hifi Studio Number One, opgezet door Rick & Caecile van Nimwegen. Midden in de mooie stad Leiden op het Gangetje 14. Geboren uit passie voor muziek en bijbehorende techniek met als doel de liefhebber blij te maken. En één van de eerste winkels in Nederland met meerdere luisterkamers waar je relaxed kunt zitten om goed te kunnen vergelijken en te proeven aan het mooiste op het gebied van Hifi. En niet zoals toen gebruikelijk was om staand te moeten ‘luisteren’ naar en in een muur van speakers! Wat dat betreft is er bij ons op het huidige 200 meter verder gelegen adres Korevaarstraat 2 E-F weinig veranderd. Alleen is alles nog beter dan vroeger en er staat een hoop nieuws te gebeuren.

Lees verder

Voorbeschouwing

New Music High-End Innovation Hifi Show

Spruitjes, wafels, het Atomium, Manneken Pis en High-End Audio

Door Ernst Neve HVT 11, november 2019

België is een land dat een groot aantal amateuristische luisteraars telt. Het is dan meer dan normaal dat er jaarlijks in Brussel het grootste Belgische evenement toegewijd aan deze passie plaatsvindt, genaamd De New Music High-End Innovation. Voor onze editie zullen de deuren van dit evenement zich openen gedurende het weekend van 30 november en 1 december 2019.

Lees verder