Cover story

Recensie MoFi Ultradeck

Heerlijke draaikont

Door Michel van Meersbergen, HVT 12, december 2018

In de afgelopen Vinyl Special van uw favoriete hifi-blad testte ik de MoFi StudioDeck. ‘If memory serves right’ heb ik enthousiasme voor de StudioDeck bepaald niet verborgen gehouden. Een duidelijke insteek van dát wat vinyl in zich heeft, en dat voor een zeer schappelijke prijs. Dat heb ik, in die prijsklasse, weleens anders meegemaakt. Logisch dat ik zeer benieuwd ben naar de UltraDeck; het grote broertje van de StudioDeck.

Lees verder

Recensie

Audiolab 8300MB

Randloos genieten

Door Bert Oling, HVT 12, december 2018

Na een periode onderdeel geweest te zijn van de TagMclaren organisatie is Audiolab alweer een hele tijd terug bij zichzelf, weliswaar nu als onderdeel van de IAG Group. De kwalitatief hoogwaardige productontwikkeling is nog steeds in handen van de oorspronkelijke initiatiefnemers. En met succes; de huidige productlijn wordt door een brede groep vakjournalisten als toonaangevend in zijn prijsklasse gezien. Wel is, zoals bij veel fabrikanten met een Europese achtergrond, de productie naar China verplaatst. Voor de consument een gunstige ontwikkeling omdat de producten nu tegen een heel betaalbare prijs kunnen worden aangeboden.

Lees verder

Recensie

KEF LSX

Kleine kastjes, grote ballen. En dat tegen kerst.

Door Michel van Meersbergen, HVT 12, december 2018

Het zoemde al een tijd rond; de LS50 Wireless zou gezelschap krijgen van een kleiner model. Iets van LS40 ofzo. Na enig aandringen kon ik afgelopen zomer, de toen voorlopige specificaties zien op straffe van dood als ik mijn mond voorbij zou praten. Het zag er heel interessant uit en de naam LS40 kon direct naar de prullenbak verwezen worden. Tot zover de waarde van de wandelgangen… Afgelopen 30 oktober werd het embargo opgeheven en kon de wereld kennismaken met de LSX, het zusje van de LS50 Wireless.

Lees verder

Recensie

Fezz Omega Lupi en Sennheiser HD 820

Wzmacniacz lampowy & Kopfhörer

Door Edouard Hendrix, HVT 12, december 2018

Dit is niet de naam van een komisch duo uit een of ander Oost-Europees land. Het is de vertaling van ‘buizenversterker’ in het Pools en ‘hoofdtelefoon’ in het Duits. Een vreemde combinatie? Ja, maar wel een die voor muzikaal vuurwerk zorgt.

Lees verder

Recensie

Bowers & Wilkins 607

Kevlar is verleden tijd. Lang leve Continuum

Door Marnix Bosman, HVT 12, december 2018

B&W werkt al sinds 1974 met Kevlar als conusmateriaal en met groot succes. Jarenlang was Kevlar het favoriete materiaal bij B&W maar dat is nu definitief veranderd.

Lees verder

Recensie

Metrum Acoustics Ambre en Onyx

Edelstenen uit NL

Door Bert Oling, HVT 12, december 2018

Kom mij niet aanzetten met het vooroordeel dat Nederland geen maak-industrie heeft. Zeker in ons vak zijn er heel wat Nederlandse ondernemingen die innovatieve audioproducten ontwikkelen en produceren. Metrum Acoustics is daar een heel goed voorbeeld van. Initiatiefnemer en ontwerper Cees Ruijtenberg heeft een indrukwekkende staat van dienst, niet in de laatste plaats omdat zijn (DAC)-ontwerpen niet bepaald de gebaande paden van bestaande chipbakkers volgen. Als het om de categorie digitaal analoog omzetters gaat heeft Cees zich altijd, helemaal tegen de tijdgeest in, sterk gemaakt voor het Non Oversampling (NOS) Principe.

Lees verder

Recensie

Kroma Audio Carmen

Altijd Indrukwekkend

Door Christiaan Punter, HVT 12, december 2018

De basis van Kroma Audio bestaat momenteel uit de drie heren Miguel Castro, Javier Millán en Cayetano Castellano. Miguel is de ontwerper van de kasten en Javier ontwerpt de crossovers en samen zorgen ze voor de afstemming. Cayetano, die ook manager is van Artesania Audio, zorgt voor de internationale vertegenwoordiging.

Lees verder

Recensie

Sennheiser HD820

Hoe gesloten kan je zijn?

Door Ernst Neve, HVT 12, december 2018

Sennheiser en ik gaan inmiddels een tijdje terug en ik mag nu wel stellen dat ik behoorlijk bekend ben met de klanksignatuur van hun premium modellen. Voor mij begon het met een HD414 met die kenmerkende gele oorkussentjes toen ik een jaar of veertien was. Later, toen ik mijn eigen hifi-etablissement bestierde, raakte ik verliefd op de Orpheus, toen ’s werelds beste hoofdtelefoon, die werd geleverd met een bijbehorende buizen hoofdtelefoonversterker. Hoe groot was de vreugde toen ik bij Sennheiser van Axel Grell een demo kreeg van de opvolger, de HE1, en zowaar de familietrekjes kon waarnemen.

Lees verder

Recensie

Hifiman HE1000SE

To infinity and beyond!

Door Ernst Neve, HVT 12, december 2018

Het is de oplettende lezer waarschijnlijk al opgevallen, de entree van de bijzondere hoofdtelefoons. Of misschien moet ik zeggen ‘de wat duurdere hoofdtelefoons’. Ook in dit nummer ontbreken ze niet, getuige het artikel hier juist voor en na. Niet alleen is het aanbod in het hogere segment on- en over-ear hoofdtelefoons significant toegenomen, ook het landschap van de in-ears is behoorlijk veranderd. In het kielzog van deze ontwikkeling volgt nog een hele rits van toebehoren zoals hoofdtelefoonversterkers, digitale audio players en premium audiokabels. En het leuke? Het wordt nog verkocht ook.

Lees verder

Verslag

Savor Audio en Look&Listen/Penhold

Verenigde audio op een toplocatie

Door John van der Veer, HVT 12, december 2018

In het centraal gelegen Geldermalsen delen Savor Audio en Look&Listen/Penhold een enorme showroom, verdeeld over drie etages. Niet zonder trots presenteren beide importeurs er een scala aan hifi-kwaliteit. Dank zij het ruime oppervlak staan veel sets en productlijnen in diverse combinaties opgesteld, in grote luisterruimtes. HVT toog naar Geldermalsen en laafde zich aan het riante aanbod.

Lees verder