Breaking news

*****BREAKING NEWS***** HIGH END MUNCHEN 2020 GEANNULEERD

HIGH END MUNCHEN 2020 GEANNULEERD
Vrijdagochtend 28 februari jongstleden hebben we bij monde van Ali Ibrahim, lid van het organisatieteam achter de High End Munchen, bevestigd gekregen dat de High End Munchen 2020 is geannuleerd wegens het oprukkende coronavirus. De beslissing is gemaakt na rijp beraad van het bestuur van organisator High End Society die de veiligheid van de deelnemers en bezoekers hiermee de grootste prioriteit heeft gegeven. Managing Director Stephan Dreischärf liet in een verklaring weten hiermee ‘verantwoordelijkheid van een goed organisator’ te nemen en het besluit om dit event geen doorgang te laten vinden uiteraard bijzonder te betreuren voor hen die zich hier ieder jaar zo op verheugen. Meer informatie op de site van de organisator www.highendsociety.de

Cover story

Cambridge CXA81

Aangepast voor de toekomst

Door Marnix Bosman HVT 3, maart 2020

Na 5 succesvolle productiejaren heeft Cambridge audio eind 2019 de nieuwe generatie van de CX-serie gelanceerd. Grote vraag is natuurlijk: Wat is er gebleven maar vooral ook, wat is er nieuw?

Lees verder

Recensie

Optoma UHZ65UST

Ultra Short Throw beamer en soundbar ineen

Door Ernst Neve HVT 3, maart 2020

Een beamer en soundbar verenigd in één apparaat, ik hoor je al denken “kan dat eigenlijk wel?” Bij een beamer denk je al snel aan plafondmontage en een soundbar verdwijnt meestal onder een TV. De twee lijken onverenigbaar. Het van oorsprong Taiwanese bedrijf Optoma heeft misschien wel de ultieme oplossing bedacht. De combinatie van hun kennis en ervaring op het gebied van beeldprojectie, met behulp van Digital Light Processing (DLP) technologie en de kennis over luidsprekers die in zusterbedrijf NuForce aanwezig is, heeft uitkomst geboden.

Lees verder

Geen categorie

Primare i35 Prisma en CD35

Wonder uit het Walhalla

Door John van der Veer HVT 3, maart 2020

Sinds jaar en dag vertegenwoordigd in onze contreien, maar voor mij de eerste kennismaking in de huiskamer. Primare. De feiten liegen er niet om, de vele awards ook niet, om over de jubelende pers maar te zwijgen. We testten een inmiddels beproefde combinatie, de Primare CD35 CD-loopwerk annex DA-converter en de i35, een geïntegreerde versterker met alle denkbare opties, waaronder streaming, bestuurbaar met het door Primare ontwikkelde Prisma. Een verhaal over vele kanten en talloze mogelijkheden.

Lees verder

Geen categorie

ATC SCM7 monitor

Let niet op de afmetingen

Door Marnix Bosman HVT 3, maart 2020

Iedereen kent die uitspraken wel. “Kleine luidsprekers hebben geen laag. Gesloten luidsprekers hebben geen laag en zijn traag.” Maar hoe zit dat dan bij een kleine gesloten luidspreker als de SCM7? Een vraag die we hier gaan beantwoorden.

Lees verder

Recensie

Sonos Port netwerkspeler

Van Verbinden naar Poort

Door Bert Oling HVT 3, maart 2020

In zekere zin is het merk Sonos een soort rustpunt in de hijgerige wereld van digitale nieuwe media en in het bijzonder streaming audio. De ene primeur is nog niet geïntroduceerd of een andere/betere/nieuwere – doorhalen wat niet verlangd is – wordt al weer aangekondigd. Niet bij Sonos dus. De voorganger van deze Sonos Port netwerkspeler– de Sonos ZP90/Connect – is onveranderd al meer dan 10 (!) jaar op de markt geweest. Kom daar maar eens om bij de conculega’s.

Lees verder

Recensie

Q Up Automatic Tonearm Lifter

Zet die plaat af!

Door Edouard Hendrix HVT 3, maart 2020

Niet op tijd uit je luie zetel geraakt om de toonarm van je platendraaier te liften bij het einde van de plaat? Een bekend gegeven waarmee alle vinylliefhebbers geconfronteerd worden, maar nefast voor je dure stylus. Geen nood, met de Q UP Automatic Tonearm Lifter kun je rustig de tijd nemen.

Lees verder

Recensie

Astell&Kern SP2000 met Crystal Cable Dream Duet

DAP, DAPper, DAPperst

Door Ernst Neve HVT 3, maart 2020

Digital Audio Player of DAP. De walkman van nu. Voordeel? Een fatsoenlijke DAP klinkt altijd beter dan je telefoon en gaat ook langer mee op een volle accu. Bijkomend voordeel is dat je telefoon ook langer meegaat omdat je die niet meer hoeft te gebruiken om muziek mee te luisteren. Vaak is een DAP ook een stuk handiger (lees: kleiner, lichter en goedkoper) dan je telefoon. Muziek kan vaak op zo’n ieniemienie SD kaartje worden gezet, of via wifi met Spotify, TIDAL of Qobuz naar binnengehaald worden.

Lees verder

Recensie

Totem Skylight

Good things come in small packages

Door Michel van Meersbergen HVT 3, maart 2020

Een bekende uitdrukking in het ‘Angelsaksische’; een groot formaat van iets is niet bepalend voor de kwaliteit daarvan. In het ‘Nederlandse’ hebben we dan natuurlijk het licht moralistische “wie het kleine niet eert…” Om maar te zwijgen over een bekende psychoanalist met uitgesproken verklaringen over compensatiedrang. In het ‘auditieve’ hebben groot behuisde luidsprekers een voordeel in de weergave door het gehele spectrum – dat is tenminste de opvatting van ondergetekende. Maar wat als je eenvoudigweg geen ruimte hebt om iets dergelijks in huis te
kunnen hebben?

Lees verder

Recensie

Lejonklou Tundra, Segatun en Slipsik

Geluidskwaliteit voorop

Door Christiaan Punter HVT 3, maart 2020

De componenten zitten stevig in elkaar en zien er zonder meer netjes uit, maar bij Lejonklou draait het toch vooral om de geluidskwaliteit. In dit kader is de bedrijfsfilosofie dan ook om geen kosten te maken als de resultaten niet bijdragen aan een beter geluid. En dat heeft als aangename bijwerking dat het de prijzen op een relatief betaalbaar niveau houdt.

Lees verder