Breaking news

BREAKING NEWS: KEF introduceert LSX

KEF komt met mini LS50 Wireless

Door Ernst Neve, 1 november 2018

Stop de persen! Primeur! Breaking news! Tenminste vanaf 1 november. Na het succes van de KEF LS50 Wireless hebben de mannen van KEF bepaald niet stil gezeten. In de categorie wireless weergevers die meer bieden dan alleen Bluetooth zullen de schatjes van KEF met de naam LSX voor een toonaangevende weergavekwaliteit in een oogverblindende vormgeving zorgen. Vele aansluitmogelijkheden en daardoor geschikt voor alle doeleinden: weergave van TV-geluid, Apple Airplay2 (multiroom), streaming van Spotify Connect, TIDAL, Roon, Internetradio en natuurlijk met App controle. Snel en eenvoudig te installeren: tussen uitpakken en streamen zit nog geen 5 minuten. In een lifestyle ontwerp en 5 eigentijdse tinten. Naast een fantastische stereoweergave, met dank aan de nieuwe UNI-Q unit, ook nog eens een sieraad in de huiskamer. Althans, dat vinden de mannen van KEF.


LSX is een compact draadloos muzieksysteem met twee luidsprekers en met alle gemak en connectiviteit van de draadloze wereld, met de emotie en details van echte hoge resolutie stereo. LSX is volledig draadloos, zowel vanaf de bron als tussen de luidsprekers, met AirPlay 2 (vanaf januari 2019) voor Apple multi-room. LSX volgt de bekroonde LS50 Wireless en deelt een groot deel van de allernieuwste akoestische engineering die dat product zo beroemd heeft gemaakt. Het bevat vanzelfsprekend een versie van KEF’s Uni-Q driver, een innovatie die het stereobeeld radicaal verbetert en dit in een veel breder luistergebied doet. Dit in combinatie met met de geavanceerde Music Integrity Engine ™ van KEF: een selectie van op maat gemaakte algoritmen voor digitale signaalverwerking die zorgen voor nauwkeurige tijdafstemming en fasecoherentie. Het resultaat is, hoewel LSX compact is vormgegeven, een weergave die grootser is dan haar omvang doet vermoeden.

Vijf leuke, hippe kleurtjes

Voortzetting van KEF’s lange traditie van samenwerking met bekende ontwerpers, werd door Michael Young en meesterwerk van elegantie gecreëert. LSX wordt geleverd met een keuze uit vijf kleuren – zwart, blauw, kastanjebruin en olijfgroen – die zijn bekleed met een luxe stof van de Deense textielfabrikant Kvadrat – en een opvallend glanzend witte uitvoering. LSX biedt connectiviteit met APPLE MUSIC (via AirPlay 2, januari 2019) en TIDAL en heeft via DLNA ook toegang tot muziek die is opgeslagen op een netwerk-server of pc. Het beschikt ook over Bluetooth 4.2-connectiviteit. Zijn connectiviteit maakt LSX perfect voor muziek en tv, waarvoor het zowel TOSLINK optische als auxiliary-ingangen heeft.

Streamen tot je erbij neervalt

LSX kan binnen enkele minuten perfect worden ingesteld met behulp van de Control-app van KEF, die ook feature- en firmware updates beheert via eenvoudige over-the-air downloads. Met ingebouwde Tidal streaming kunnen muziekliefhebbers de volledige bibliotheek van rechtstreeks vanuit de cloud streamen. Streaming wordt nooit onderbroken, zodat gebruikers video’s kunnen bekijken, games kunnen spelen, telefoontjes kunnen beantwoorden en meer, allemaal zonder pauzes of onderbrekingen van de muziek, zelfs als de luisteraar de kamer verlaat of buiten bereik komt. Compact, moeiteloos te bedienen en met connectiviteitsopties om te voldoen aan zowel muziekstreaming als tv-behoeften. LSX is een grote stap voorwaarts in het leveren van een optimale geluidskwaliteit voor ‘connected’ consumenten. De LSX wordt leverbaar vanaf deze maand tegen een prijs van €1.199 per paar.

Check deze video van onze vriend John Darko over de eerste ervaringen met de LSX.

Meer informatie op nl.kef.com