Breaking news

BREAKING NEWS: Phantom Reactor, het nieuwste van Devialet

Devialet komt met mini Phantom

Door Ernst Neve, 9 oktober 2018

Stop de persen! Primeur! Breaking news! Tenminste vanaf 10 oktober. Devialet komt een dag te vroeg met groot nieuws naar buiten. De introductie van de Phantom Reactor. Het gaat om een mini-Phantom die er XXS uitziet, maar XXL presteert. Entree de Phantom Reactor, muzikaal geweld van een kwart Phantom.


De Phantom Reactor. Zal het net zo’n hit worden als de originele Phantom van Devialet? Wie zal het zeggen. Ondertussen liegen de specificaties er niet om. De Phantom Reactor haalt een geluidsdruk van 95dB in tegenstelling tot z’n grootste broer die 108dB SPL haalt. 95dB SPL op een kwart van het formaat dus! Raar! De Reactor 600 heeft beschikking over 600W vermogen, terwijl de Reactor 900 300W meer heeft. Frequentieresponse loopt van 18Hz tot 21kHz (Phantom Gold: 14Hz-27kHz) en in de Reactor bevinden zich een Aluminium Full Range driver aan de voorzijde, geflankeerd door twee Aluminium laag drivers. De prijs voor een Phantom Reactor 600 wordt 990 euro en die van de Reactor 900 wordt 1.290 euro.

Een killer

Als je nog eens goed naar de specs kijkt, loopt het water des te meer in de mond. Met een inhoud van slechts 3 liter (tegenover de originele Phantom met 12 liter) hebben we het dus over een kwart Phantom. Een soort baby Phantom op steroïden of in ieder geval multi-vitaminen. Met een gewicht van 4,3 kilogram geen kleine jongen en ik ben dan ook heel benieuwd hoe raar dat aanvoelt. Ik bedoel ten opzichte van de geringe afmetingen. Er is voor de Phantom Reactor een geheel nieuwe app ontwikkeld. Je kunt de Phantom Reactor solitair gebruiken of in stereo koppelen. En wie weet wat de toekomst nog meer inhoudt. Ik zie nu al leuke surround combinaties met de originele Phantom voor me. De connectiviteit doet niet onder voor die van zijn grotere broeders. De Phantom Reactor beschikt over Airplay, een UPnP Renderer, Bluetooth, AAC en SBC audio codecs. Muziek streamen kan bedraad en via WiFi met Spotify Connect en verder is er een gecombineerde Analoge/Optische jack ingang (tot 48kHz via analoog en tot 96kHz via de optische verbinding). Wanneer de Phantom Reactor precies leverbaar is, is nu nog niet bekend. Devialet kennende laat dat niet heel lang op zich wachten na de officiële introductie…

Met dank aan de Devialet importeur d&d Audio
www.dendaudio.nl en www.devialet.com