Cover story

Bluesound Node

De derde generatie alweer (eigenlijk vierde)

Door Ernst Neve, HVT 7/8, juli/augustus 2021

Aan mij de eer om voor HVT mijn bevindingen met de allernieuwste versie van de Bluesound Node op te tekenen. Aan het schattige streamertje zelf is op het eerste gezicht niet veel veranderd, tot je hem aanzet en het display aanschouwt. Hoger, breder en mooier. Dat belooft alvast veel goeds.


Schattig is ‘ie nog steeds, de Node. Het is eigenlijk de 4e iteratie op het thema separate streamer volgens Bluesound, maar de originele Node uit 2012 is qua uiterlijk toch het meest verschillend. In 2015 ging Bluesound van de enorme kubus naar het schattig doosje genaamd Node 2. Het uiterlijk was ingetogen doch stijlvol, met aan de voorzijde een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting, een LED die blauw oplichtte als alles in orde was en een bedieningspaneeltje met aanraakgevoelige en verlichte toetsen op de bovenzijde. Het apparaat voelde stevig aan, de gebruikte materialen waren prettig om aan te raken. De bovenzijde was deels gerasterd dus doorzichtig, hetgeen de techniek dichterbij bracht.

Grote stappen voorwaarts

Terwijl 2015 een enorme uiterlijke verandering markeerde, waren erop, achter en onder de motorkap minimaal even grote veranderingen doorgevoerd. Op de motorkap zaten nu aanraakgevoelige knoppen voor de bediening van het volume, play/pause en heen en weer skippen, aan de achterzijde vond je alle wenselijke aansluitingen en onzichtbaar waren natuurlijk de draadloze verbindingen via WiFi en Bluetooth. Met de Node 2 maakte overigens ook het BluOS grote stappen voorwaarts.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS