Cover story

Bowers & Wilkins Formation Duo en Wedge

De eerste delen van de Formation Serie

Door Ernst Neve HVT 10, oktober 2019

Onlangs mocht ik de introductie bijwonen van Bowers & Wilkins’ antwoord op de vraag van zo’n beetje iedereen die vandaag de dag gaat shoppen voor een nieuw luidsprekersysteem. Is ‘ie draadloos? Kan ik er muziek mee streamen? Zijn er multiroom mogelijkheden? Kan ‘ie op de TV worden aangesloten? Doet ‘ie ook sublaag? Kan ik mijn oude set nog gebruiken? Met de komst van de Formation Serie heeft Bowers & Wilkins op al deze vragen een bevestigend antwoord gegeven. En meer dan dat.


Want B&W zou B&W niet zijn als ze niet op eigen houtje op zoek waren gegaan naar het best mogelijke antwoord op al die prangende vragen van de hedendaagse, veeleisende consument. Daarom heeft het ook enkele jaren geduurd voordat ze met een passende oplossing zijn gekomen. Kwade tongen beweerden dat het beroemde merk gezapig ingedut was, weer anderen dat ze de streaming boot gemist hadden. Met de komst van de Formation Serie bewijst Bowers & Wilkins dat het nog steeds loont om na te denken vooraleer met een product te komen. En dat is ook nodig als je je wilt onderscheiden van de rest.

In formatie

Het eerste besef van ’s werelds grootste luidsprekerfabrikant moet zijn geweest dat je niet alles goed kan doen. Tenminste, als je een goede luidspreker wilt maken. Het is beter om een ding 100% te doen, dan zes dingen 75%. En laten we eerlijk zijn, dat zou de markt ook niet meer geaccepteerd hebben. Vandaar dat de Formation niet een product is, maar een Serie van producten. B&W toonde bij de initiële introductie maar liefst vijf nieuwe Formation leden van de Serie, te weten een soundbar genaamd Formation Bar, een subwoofer genaamd Formation Bass, een bridge om een bestaande hifiset klaar te maken voor het streaming tijdperk genaamd Formation Audio, een stereo unit genaamd Formation Wedge en een stereosysteem bestaande uit twee boekenplankluidsprekers genaamd Formation Duo. Enige dagen geleden is de familie nog uitgebreid met de Formation Flex, een losse, draadloze luidspreker die in zijn uppie kan spelen, in stereo gekoppeld kan worden met een tweede Flex en zo samen dienst kunnen doen als surround luidsprekers bij een Formation Bar/Bass combinatie. Voor deze recensie mocht ik als een van de eersten de Formation Duo en Wedge aan de tand voelen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.