Cover story

Ferrum Hypsos Hybrid Power System

Ferrum Hypsos, zomaar een voedingdingetje?

Door Bert Oling, HVT 2, februari 2021

In de betere audiokringen is voeding een belangrijk onderwerp geworden. Van Router tot Switch en van Netwerkspeler tot DAC, alles met een extern voedingsdeel bijgeleverd wordt met argwaan bekeken. Modificaties in en om voedingsdelen van apparatuur vliegen ons om de oren. Betere condensatoren: check. Betere bekabeling: check. De heiligverklaring van de LPS ofwel Lineaire Power Supply is de rode draad, SMPS – staat voor Switch Mode Power Supply. – is de kwaaie pier. Niets menselijks is de audiofiel vreemd en dus is de polarisatie op de diverse fora navenant.


Een Pools bedrijf, Ferrum Audio, gooit nu de knuppel in het hoenderhok en brengt een universele voeding op de markt met de prikkelende naam Hypsos, die de eigenschappen van zowel de LPS als de SMPS in zich heeft verenigd. Ferrum Audio, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de productie van de Hypsos hybride universele voeding, is een nieuw initiatief van Marcin Hamerla, de eigenaar van HEM. HEM heeft zijn sporen de afgelopen 20 jaar verdiend met het ontwerpen en produceren van hoogwaardige producten voor de audio-industrie en met name de High End sectie. Ze zijn in een heel vroegtijdig stadium betrokken geweest bij de ontwikkeling van HiRes DSD en MQA (de)codering.

Achtergrond

Het bedrijf is gevestigd in de buurt van de Poolse hoofdstad Warschau. Zo ontwikkelen en produceren ze tot vandaag de dag netwerkspelers en verwante producten voor een merk als Mytek. Ook de nazorg is bij hen in goede handen. Dit niet in de laatste plaats omdat HEM bestaat uit een team van zo’n 20 specialisten die vanuit hun achtergrond gewend zijn om out-of-the-box te denken. Uit deze creatieve broedplaats ontstond Ferrum Audio, het eerste eigen merk van HEM met als ambitie de aankomende jaren een reeks producten uit te brengen op het snijvlak van Streaming en High End Audio. De Ferrum Hypsos is het eerste product uit deze interessante keuken.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS