Cover story

Lindemann Limetree Network en Bridge

Netwerken blijft een kunst

Door Bert Oling HVT 11, november 2019

Het is al weer een paar jaar geleden dat ik een korte tijd een Lindemann Musicbook onderhanden had. Het was nog in de tijd dat computeraudio met USB-drivers en andere verrassende parafernalia streaming audio beheersten. De Lindemann Musicbook was een aardig compleet alternatief, dat niet alleen perfect – ook voor digibeten – werkte, maar vooral ook perfect klonk. Natuurlijk zat er een prijskaartje aan maar daar kreeg je dan ook wat voor. Het was dan ook voor mij niet verrassend dat Lindemann met al zijn technologische know-how en productiefaciliteiten in een veel betaalbaarder prijsklasse iets moois zou wrochten.


Dat moois zien we terug in een aantal compacte oplossingen in de nieuwe Limetree serie van Lindemann. Het huidige assortiment in de Limetree reeks omvat o.a. een phonovoorversterker, een hoofdtelefoonversterker, een netwerkadapter en een netwerkspeler. De mensen van Audio Ingang stuurden mij zowel de Lindemann Limetree Bridge als de Lindemann Limetree Network op voor een recensie. De nadruk in dit testverslag zal vooral komen te liggen op de Network netwerkspeler, hoewel ik de eigenschappen van de Bridge natuurlijk ook meeneem in dit verhaal.

Lindemann Limetree Network

Over het uiterlijk van de Limetree apparaten kunnen we kort zijn. In een aluminium verpakking van 107x400x107mm met een externe 5 Volt voeding vinden we een heleboel kwaliteit. Natuurlijk hoor ik de modificatiebrigade al brullen dat zo’n extern netstekkerdeeltje niks kan zijn en dat er minstens een stevige vooral lineaire voeding aan te pas moet komen om de Network van sap te voorzien. Mis, immers geen slechter oordeel dan een (voor)oordeel. De bijgeleverde SMPS voeding is van laboratoriumkwaliteit met een verwaarloosbare ruis/brom bijdrage. Behalve dat, Lindemann zou Lindemann niet zijn als we intern op belangrijke plaatsen in de schakeling geen meer dan uitstekende actieve en passieve lownoise ontkoppeling van de voedingslijnen zouden vinden. Waarvan akte. Sowieso is technisch het stoorniveau exemplarisch mede dankzij de uitstekende Femto klok met zeer lage faseruis. Voor de verbinding met het Internet – zowel bedraad, wifi als Bluetooth – is een netwerkkaart van Stream Unlimited aanwezig, die zowel software- als hardwarematig duidelijk beter presteert dan een aantal conculega’s.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.