Cover story

Pro-Ject T1 draaitafel

Een voor vinyl, vinyl voor allen

Door Ward Maas, HVT 7/8, juli/augustus 2020

De Oostenrijkse firma Pro-Ject is, zoals waarschijnlijk wel bekend, de allergrootste platenspelerfabrikant ter wereld. Van het allergoedkoopste instapmodel tot de superspeciale high end draaitafelmodellen. Daarnaast levert Pro-Ject ook nog een bijzonder fraaie serie ‘Thema’ draaitafels met bijzondere vormgeving, bijzondere opdruk of voortkomend uit een speciale samenwerking. Zo zijn er Beatles thema draaitafels zoals de grappige ‘Yellow submarine’ draaitafel maar ook de Sgt. Pepper producten.


Verder wordt er samengewerkt met Dela Dap en Parov Stelar. Wat de draaitafels naast hun bijzonder uiterlijk of bijzondere kwaliteit allemaal gemeen hebben is het feit dat ze waar voor hun geld bieden. Daarnaast zie je dat zelfs bij de goedkoopste modellen niet bezuinigd op is op de essentiële componenten. Dat is voor producten die in Europa ontworpen en geproduceerd worden best bijzonder te noemen.Ook met accessoires zoals de Pro-Ject speciale LP collectie met erg goede persingen zie je de passie en missie van directeur Heinz Lichtenegger terug om mensen zo positief mogelijk kennis te laten maken met analoge muziek.

Geen habbie-babbie

Je zal dan ook geen platenspeler met ingebouwde luidspreker vinden in het Pro-Ject assortiment (dat is vragen om negatieve reacties en is principieel onmogelijk volgens Heinz). Als je een Pro-Ject product koopt, mag je er vanuit gaan dat je in zijn prijsklasse een van de best mogelijke producten hebt aangeschaft. Het is dan ook met die verwachting dat we de nieuwe Pro-Ject T1 serie en de T1 Phono-SB eens aan de tand hebben gevoeld.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS