Cover story

Q Acoustics Concept 300

Oops, did we do it again?

Door Ernst Neve, HVT 03, maart 2019

Aanvankelijk dacht ik: moet ik dat nou wel doen? Het ging om de uitnodiging van Q Acoustics om de introductie van ‘iets speciaals’ bij te wonen. Het was allemaal nog omgeven door de voile van geheimhouding en niemand kon me iets vertellen. Een blik op het programma vertelde mij in ieder geval dat ik twee dagen onder de pannen zou zijn in het Engelse om een introductie van een half uur mee te maken. Waarschijnlijk van een luidspreker. Dus de vraag bleef: moet ik dat nou wel doen? Toen ik de reeds bekende producten aan het geestesoog voorbij liet gaan en de mannen die het gezicht van het bedrijf in Nederland zijn, was het antwoord al snel duidelijk.


Het feit wil dat Jan Bol en ik al jaren teruggaan. Jan kent de high-end/hifi markt van binnen en buiten en laat zich niet snel opjutten c.q. gek maken. En dan hebben we Robert Romano, de country manager/international sales manager. Een druk mens, immer aan de telefoon, business as usual. Ze lijken misschien elkanders tegenpolen, maar wat de heren echt gemeen hebben is de gezellige inborst die maakt dat je je er altijd welkom voelt. Vermenigvuldig dat met een merk als Q Acoustics en dan neem je voor lief dat je met enkele collega’s van de pers te lange tijd in te kleine ruimtes moet doorbrengen. Maar vooruit; na een paar pintjes worden ook dat momenten van plezier, zullen we maar zeggen.

Fish, Chips, Pints

Het begint natuurlijk al met de vliegreis. Lang wachten, lummelen, te krappe stoelen, te weinig beenruimte. Maar ja, het is voor een goed doel, Q Acoustics, liet ik maar weer eens als een mantra voorbijrollen. Jan had het eigenlijk wel goed bedacht, zou later blijken. We vlogen nu eens niet op Heathrow of Stansted, maar op London Southend. Dit hield enerzijds een half leeg vliegtuig in en anderzijds nog een anderhalf uur in het boemeltje naar hartje London. Vanuit het treinstation in zo’n schattige Londons taxi die met z’n vijven toch wat klein aandoet. Maar goed, alles went, dus eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming konden we ons tegoed doen aan een stevig bord Fish & Chips en een minimaal even stevige Engelse pint. Jan en Robert verzekerden ons dat het vanaf nu alleen nog maar beter zou worden. De locatie waar de demo’s werden verzorgd lag op een steenworp afstand van de pub waar we zaten en het hotel lag er om de hoek. Het aftellen kon beginnen…

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.