Cover story

Sonus faber Duetto

Hoe kun je hier nu nee tegen zeggen?

Door Ernst Neve, HVT 1, januari 2024

Sonus faber heeft een rijke geschiedenis als het gaat om fraaie luidsprekersystemen en zal bij menigeen de oogjes en oortjes doen fonkelen. Compacte all-in-one systemen maakten ze als eerste, met het visionaire ontwerp van de Snail uit de jaren ’80 als bewijsmateriaal. In 2018 herleefde het ontwerp met de komst van de Sf16. De aansluiting met de smartphone zochten ze wat later, te weten in 2022 met de introductie van de Omnia. Dit smaakte naar meer, namelijk een draadloze stereo streamingluidspreker. En wel de eerste van Sonus faber.


Als je als merk gelijkgesteld wordt met de bekende Italiaanse automerken als Ferrari, Lamborghini en Maserati vanwege prestaties, bouwwijze en luxe, dan moet de geboorte van een volgend systeem meteen al indruk weten te maken. Entree de Sonus faber Duetto, de eerste streaming oplossing in klassieke stereo van het bekende luidsprekermerk. De Duetto’s moeten een breder publiek aanspreken en meer mensen warm maken voor de kwaliteit die onlosmakelijk met Sonus faber is verbonden. Kwaliteit die ze overigens sowieso beter aan de man hebben weten te brengen door de recente samenwerking met Maserati die heeft geleid tot de integratie van Sonus faber luidsprekers in de Maserati MC20, GranTurismo en Grecale.

Sonus faber DNA: kwaliteit, klasse en stijl

Het merk laat zich ook wel Artisan of Sound noemen, ofwel ambachtslieden van geluid. Dit laat zich vertalen naar een doorlopende research & development in de zoektocht naar het perfecte Sonus faber geluid dat je gerust het Sonus faber DNA mag noemen, naar een strenge selectie van hoogwaardige onderdelen en naar de toepassing van weelderige en natuurlijke producten zoals exquise houtsoorten, metalen en leersoorten. Oprichter van Sonus faber Franco Serblin is deze weg ingeslagen toen hij zich liet inspireren door de edele kunst van het vioolbouwen. Paolo Tezzon, zijn leerling en degene die het stokje van hem overnam, heeft het op zijn beurt tot een geheel eigen kunst verheven. Inmiddels zijn de stokjes overgenomen door een even jong als toegewijd team van specialisten dat in staat is gebleken de klanksignatuur van hun topmodellen te laten weerklinken in al hun creaties. Prijkt de naam Sonus faber op een luidspreker, dan betekent dat nog steeds echt iets. Tot voor kort was het de Omnia die Sonus faber bij een nieuw publiek moest introduceren, een publiek dat kwaliteit nastreeft en niet te beroerd is ervoor te betalen. Maar dan krijg je ook echt wat. Want naast die onlosmakelijke kwaliteit, haal je gelijk ook een sterk staaltje Italiaans ontwerp, klasse en stijl in huis. Nu introduceert Sonus faber het eerste streaming luidsprekersysteem. De Duetto.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS