De hifi oplossing

Dé Hifi Oplossing

Het gepruts voorbij

Door Ernst Neve, HVT 5, mei 2017

Wat een rustig ritje had moeten zijn van Almere naar de Muiderstraat in Amsterdam, werd toch een tocht van ellende. En dan doel ik op de hoeveelheid ongelukken die er die dag plaats zouden vinden. Gelukkig zonder doden onder de betrokkenen en zonder persoonlijke schade. Behalve dan de ongelooflijke hoeveelheid file die er dus al vanaf de ochtend stond. Toch kan het haast niet anders dat alle ellende vervliegt als je bij de vriendelijke mannen van Hifi Solutions binnenwandelt. Een drempel is er niet en zal er nooit zijn ook. Het tegenovergestelde eerder. Een geul? Een afrit?

Zonder gekheid; het is als liefhebber van muziek en elektronica moeilijk om niet bij Rick en de zijnen binnen te stappen. Misschien dat er bij een eerste bezoek nog wat schroom kan zijn, maar dat ligt dan volledig bij de bezoeker en zeker niet de ontvangende partij. Als het ijs gesmolten is, is in ieder geval het hek van de dam. Zandzakken voor de deur. Om de uitstromende tranen van geluk te stelpen dan. Wat ik hier probeer te omschrijven is het gevoel dat een goede specialist bij je teweeg kan brengen. Het is zijn taak, en soms zelfs overtuiging, om zijn clientèle op weg te helpen. Of op het goede pad te zetten. Zijn ervaring staat geheel ten dienste van zijn gasten. En juist vandaag de dag is dat zo belangrijk. Er is immers zoveel veranderd.

Preprepre

Dit was toch het belangrijkste onderwerp waar uitbater Rick Oldersom en ondergetekende het over hebben gehad, naast de set van de maand zullen we maar zeggen. Meer dan ooit maakt Hifi Solutions haar naam waar. Volgens Rick verwacht de klant van nu een totaaloplossing. En geen narigheid. En als je in totaaloplossingen denkt, betekent dat bij Hifi Solutions vooral gemak in het bedienen van de apparatuur en het gemak in het kiezen of liever gezegd beleven van je muziek. Geen gehannes meer met elpees of cd’s, geen gepruts
met uitgelubberde snaren, phono pre’s, prepre’s en preprepre’s. Het gemak dicteert dat we teruggaan naar het alles-in-een principe. Althans dat is waar Rick op inzet voor de beginnende liefhebber.