De hifi oplossing

Dé Hifi Oplossing

Het geheim van de elpee

Door Ernst Neve, HVT 7/8, juli/augustus 2017

Over het algemeen rijd ik netjes mijn Dom-Dom achterna. Hoewel soms ernstig in de was, getuige de zin “keer om alstublieft” terwijl ik netjes alle instructies opvolg, precies zoals ik dat thuis ook doe, brengt de Navigator mij toch vaak exact op het aangegeven tijdstip daar waar ik moet zijn. En hoewel mijn haarkleur mij nog wel eens met een duif laat vergelijken, mis ikzelf toch echt alle gevoel voor richting waarover deze dieren nochtans van nature beschikken. PostNL zou aan mij een slechte hebben, althans zonder de nodige gadgets.

Natuurlijk werd er gekscherend tegen mij gesproken toen ik op de minuut nauwkeurig het paleis van de draaiende muziekwonderen binnenviel. “Je stond zeker te wachten, met je blik op je klokkie!” zo klonk het. Al snel gingen de grappige, echt Amsterdamse opmerkingen over in tevens Amsterdamse uitnodigende taal om de punctuele reis te bekronen met een lekker bakkie. Binnen een mum van tijd keerde de zakelijkheid weer terug bij de heren Michel en Ton, werd de eerstvolgende geholpen en mocht ik plaatsnemen achter de voor deze gelegenheid met zorg samengestelde set.

De bril af

Eén ding wist ik zeker, de rest van de middag zou ik zonder app, zonder gadgets, zonder iPad, zonder mediaplayer, zelfs zonder CD speler doorbrengen. Dat werd opstaan om een nummer te skippen, de plaat om te draaien of een ander analoog ritueel te volbrengen. In ieder geval zou ik geen brilletje nodig hebben om de hoezen te bestuderen. Toch wel prettig. Ton zei nog zo dat er was getwijfeld of er een retedure draaitafel neergezet zou worden of een alleszins betaalbare, maar gezien de Xtra van HVT zou het sowieso een draaitafel worden. Het duurde ook eigenlijk niet lang voordat er overeenstemming werd bereikt door de heren van Hifi Solutions en gekozen werd voor een draaitafel waar het voor sommigen ophoudt, voor anderen begint en voor velen een tussenstop is op de weg naar de draaitafelhemel. Het onderwerp voor dé Hifi Oplossing voor deze editie werd de Clearaudio Concept in combinatie met een versterker van onze Britse lieveling Rega, te weten de Elicit MM die op zijn beurt een paartje Audio Vector QR3 vloerstaanders mocht aansturen.