De hifi oplossing

Dé Hifi Oplossing

Naim gaat supernova met nieuwe Bowers

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2017

De rit naar de Amsterdamse Muiderstraat 13-17 kan ik inmiddels wel dromen. Samen met de uitvinding van de eeuw, mijn nieuwe oude iPhone, waarop ik de kaarten app inmiddels heb grijsgedraaid, wordt de route naar Hifi Solutions naast muzikaal begeleid ook nog eens op de minuut nauwkeurig beoordeeld. Handig als je het richtingsgevoel hebt van een geestelijk uitgedaagde duif.

Enfin, precies op tijd reed ik de Nieuwe Herengracht op om halverwege staande te worden gehouden door een verkeercongestie. Wat bleek; een politiewagen stond niet diep genoeg geparkeerd, waardoor een wagen met porta-potties er niet meer door kon. Een kwartierlang heb ik me nog kunnen vermaken ten koste van mijn mede niet-weggebruikers. Het kwam bijna tot een handgemeen tussen de porta-potty chauffeur en een oud omaatje die weet-ik-veel naartoe onderweg was met haar zoon die zo te zien nog bij haar inwoonde. Toen ze begreep dat het om de man van de lange arm der wet ging die schoorvoetend zijn politiewagen een meter naar voren reed om voor iedereen plaats te maken – de schoft, de bloedhond – meende ze toch dat de pet ook haar zou moeten passen. Het zag er werkelijk naar uit of ze een burgerarrest zou uitvoeren. Hilarisch, maar hierdoor was ik wel te laat op mijn afspraakje met Michel en Ton.

Subtiel

Gelukkig konden Michel, Ton en ik nog even naschelden, dat kunnen Amsterdammers nu eenmaal goed, op de politieagent om zo subtiel door te glijden naar een bespreking over de eventuele gevolgen van de Brexit en een virtuele Nexit. Mijn conclusie was in ieder geval dat ik zeven jaar geleden die 100 bitcoins voor weinig had moeten kopen. Dan was alles anders geweest, althans voor mij. Onder het genot van de vaste prik die kop koffie heet togen de oplossingsgerichte mannen en ik naar hun hifi-opstelling. Wat nou als je probleem is dat je best een bedrag te verspijkeren hebt aan nieuw geluid, je wilt middelgrote vloerstaanders, streamen, echt goed geluid en geen gescheiden elektronica? Entree de nieuwe 700 serie van Bowers & Wilkins, de 702 S2 en de nieuwste telg van Naim Audio uit de Uniti familie, de Nova.