De hifi oplossing

De Hifi Oplossing

Up close and personal

Door Ernst Neve, HVT 9, september 2018

Niet dat het een wedstrijdje is, maar na het laatste bezoek van onze John van der Veer aan de vriendelijke Amsterdammers van Hifi Solutions, moest ik natuurlijk wel oppassen dat hij mij de titel van meest populaire reizende recensent af zou nemen. Ik bedoel; John had Rick en de zijnen wel gelijk ingepakt met z’n erudiete prietpraat en bedwelmende gitaarspel.


Om deze titanenstrijd met geheven hoofd te kunnen beslechten, besloot ik geen toevlucht te nemen tot inkoppertjes dan wel platituden en ook niet mijn Sirenenstem in te zetten. Ik draag John een warm hart toe, nee erger nog, de man is een van mijn beste vrienden. Dus wilde ik terug naar de roots, maar dan met een twist. Want dat is mijn ding. Vrienden moet je koesteren. Zeker als je er maar een handjevol van hebt, zoals ik. Het aantal is op twee handen te tellen, maar dan houdt het echt op. Eigenlijk net zoals echt goede producties, zeg maar de albums waar je niet zonder kunt. En net zoals met sommige producten. Okee, daar is de variatie aanzienlijk groter, maar toch is er maar een klein aantal dat me echt kan bekoren. En laat dat nu niets met de prijs van doen hebben. Net zo min als met winkels die me aanstaan. Daar moet het over beleving en gevoel gaan. Prijzen zijn secundair, tenminste als ze binnen budget zijn. Ja, duh.

Vandaar dat de klik met Hifi Solutions ook zo’n goede is. Ik noem de winkel, omdat het gevoel opgaat voor alle medewerkers daar. Het is er altijd gezellig, maar niet te. Je voelt je er altijd welkom, maar niet te. Want alles waar te voor staat is niet goed. Dan hoor je op een gegeven moment bij met meubilair en dat heurt gewoonweg niet. Dat moet je niet willen. Dus ook deze keer ging het bezoek vanaf het begin gelijk goed op weg. Na een stevige hand en een goede bak pleur, zoals het in Amsterdam genoemd wordt, wezen Michel en Ton mij naar de set waarom ik had verzocht. Ik zei: “doe mij de instap MoFi draaitafel en de Mytek Brooklyn DAC+, dan ben ik goed. En zoek zelf maar uit welke luidsprekers. Ik vermaak me wel.”