De hifi oplossing

Dé Hifi Oplossing met Wilson Audio’s TuneTot

Tot Tune en weer terug

Door Ernst Neve, HVT 12, december 2018

Het was de oplettende lezer misschien al opgevallen, maar in HVT nummer 11 hebben jullie een editie van ‘Dé Hifi Oplossing’ moeten missen. Aan mij heeft het niet gelegen, ik heb het echt geprobeerd. Rick Oldersom, onze vrolijke Amsterdamse hifi-specialist, drukte mij op het hart dat het lastig demonstreren zou zijn, als de verf nog aan het drogen was. Vandaar dat we nu, ruim een maand later, als een van de eersten in de refurbished rooms van Hifi Solutions mochten kijken en luisteren.


Ik had getracht het nuttige met het aangename te combineren toen ik hoorde dat importeur Reference Sounds een tour door Nederland zou gaan doen met de nieuwste telgen van Wilson Audio, de TuneTots. Ik wist dat Rick zelf thuis met Wilson Audio draait en informeerde of we aldaar een sessie konden plannen. Het toeval wilde dat we allemaal tegelijk en onafhankelijk van elkaar met dit idee hadden gespeeld. Het had er alle schijn van dat Rick’s Hifi Oplossing voor deze keer zou bestaan uit een setje TuneTot spelend op Ayre elektronica.

Gewoon in elkaar geflanst

Michael van Reference Sounds kennende, zou hij niet over een nacht ijs gaan en tot het uiterste gaan om een goede demo te verzorgen. Aanvankelijk was ik dan ook best verbaasd toen hij zei de huiselijke situatie zoveel mogelijk te hebben nagebootst. Sterker nog; hij heeft voor demo’s met deze kleine Wilsons speciaal een laag meubel gemaakt, zoals je ze wel vaker in huiskamers tegenkomt. Niks speciaals, geen nerfloos Fins walnoot, of dubbel gelaagd isobarisch edelmetaal uit Nepal. Gewoon wat plankjes in elkaar geflanst. Maar dan wel op z’n Michael’s, dus met garantie op een gelikte afwerking.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.