De hifi oplossing

De Hifi Oplossing voor op het hoofd

Ben je een open of een gesloten mens?

Door Ernst Neve, HVT 3, maart 2018

Het klinkt een beetje filosofisch, maar het lag toch aan de basis van de discussie om mijn vrouw mee te nemen naar het etablissement van Rick Oldersom en kornuiten. Ik bedoel, ik kan het wel over hoofdtelefoons hebben met haar, maar daarmee heeft ze mij inmiddels te vaak mee zien rondlopen of stilzitten. Nee, ik had het met haar over de beleving in de winkel, de mensen achter de toonbank, de koffie of thee.

Want natuurlijk vergezelde Anita mij tijdens het bezoek aan Hifi Solutions. Ze wilde dat feest nu zelf ook wel eens meemaken. Gelukkig was iedereen op dreef en duurde het niet lang of ze kreeg een kopje Havee Thee aangeboden. Sterker nog; Rick heeft een punt als hij de beleving van ons magazine in zijn uitspanning naar een hoger punt wil tillen. Gewoon combineren met beleving. Wat is nu lekkerder dan het samenbrengen van de geur van vers drukwerk met het genot van de warmte van een verse kop Havee Thee? Tot grote hoogten kan het gestuwd worden als je daarna kennis neemt van de inhoud. Het blad, de thee, de beleving. Tel hierbij op het behandelen van de dagelijkse beslommeringen van een hifidetaillist, een hoofdredacteur en een fotograaf en het feest is compleet!

The Twilight Zone

“Ja, compleet gek”, zou Anita later nog zeggen. Hoe dan ook voelden we ons in een recordtijd meer dan op ons gemak en konden we aan ons rollenspel beginnen. Ik had namelijk moeder de vrouw meegenomen om snel de business te kunnen doen in het kiezen van een voor mij geschikte hoofdtelefoon. Natuurlijk ging hieraan een kort intakegesprek vooraf dat zich vooral in de perifere waarneming van Anita afspeelde. Welkom in de twilight zone van de hifi. Want hoe je ’t ook wendt of keert, de bepaling van het uiteindelijke budget is een belangrijk gegeven. En hoewel mijn antwoord toch richting 1.500 ballen zou gaan, zou dat van mijn vrouw hier weleens van kunnen afwijken. Want we moeten nog die hoekbank, dat dressoir of dit collier nog eens overwegen. “Allemaal onbelangrijke zaken!”, fluisterde ik keihard in Rick’s oren. Schichtig keek ik naar Anita. Zou ze het gehoord hebben?