De hifi oplossing

De Hifi Oplossing

Er niet uitgeperst

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2016

Althans dat was de vraag als je als hoofdredacteur en lid van de schrijvende pers onverhoopt binnenstapt bij onze vrienden van Hifi Solutions. Sommigen maken daar een groot ding van, bij deze mannen kan het wel of niet, zo simpel is het. Gelukkig in mijn geval wel, en werd ik er niet wat ik nu maar noem uitgeperst. Ik wist dat de Platinum tour aldaar gaande was en wilde nu wel eens in de grote luisterruimte aan de Muiderstraat 13-17 deze Engelse boys aan de tand voelen.

Omdat ik vanuit de ooghoeken zag dat de Nederlandse importeur middenin een demo zat, wilde ik mij niet opdringen en besloot, bijna zoals gebruikelijk, mijzelf te laten laven door de welwillende gastheren die mij met uitgestoken hand tegemoet kwamen. Als een rasechte Amsterdammer informeer je vervolgens of alle vingers nog aan de versgeschudde hand zitten. Bij een dergelijk onaangekondigd bezoek moet het ijs toch gebroken worden, of niet soms?

Op de uitverkoren stoel

Na de koetjes, de kalfjes, de bijtjes en de bloemetjes in een rijk gesprek te hebben behandeld, werd het toch tijd om aan te schuiven bij de demo. Ik zag aan Lex van ‘t Hoenderdaal dat de business nu ieder moment gedaan kon zijn en zag mijn kans schoon om de beste stoel in de luisterruimte te bezetten. Gelukkig voor iedereen kwam ik precies op het juiste moment en had ik een half uurtje voor mezelf met de grote Monitor Audio Platinum PL500 II luidsprekers, die onlangs nog een Gouden Oor aangenaaid kregen van onze collega’s van the Absolute Sound. Een award om trots op te zijn, want daar wordt echt niet mee gestrooid. Terwijl ik op de door mij uitverkoren stoel afliep, werd ik overrompeld door de afmetingen van deze reuzen. Van voren valt het eigenlijk nog mee, maar als je ze van de zijkant beziet, zakt de moed je toch in de schoenen bij het idee ze te moeten verplaatsen. Met een prijs van een slordige 20.000 euro per paar en een gezamenlijk gewicht van bijna 200 kilo zijn deze manshoge luidsprekers in staat 120dBA aan geluidsdruk te produceren. De specificaties alleen zijn veelbelovend, maar totaal niet in staat over te brengen wat deze jongens nu eigenlijk kunnen.