De hifi oplossing

De Hifi Oplossing voor in je hoofd

Gewoon in je oor jassen die dingen

Door Ernst Neve, HVT 5, mei 2018

De vorige Hifi Oplossing had ons eigenlijk alleen maar lekker gemaakt voor deze editie. De vraag: ik zou nu wel eens een heel erg goed in-ear systeem willen hebben. De oplossing: naar de specialist gaan, je budget kenbaar maken en vooral niet schromen die dingen goed in je oor aan te brengen. Maar goed, dat geldt voor iedere in-ear; hij klinkt zo goed als hij in je kanaal zit. Je oorkanaal welteverstaan.


Ongeacht de prijsklasse is het namelijk van het allergrootste belang dat de dopjes die aan de in-ears zitten het gehoorkanaal goed afsluiten. Het is een voorwaarde om de sensatie van laag te kunnen hebben. Als er ook maar een zuchtje lucht tussen past, klinken alle in-ears zo dun als tante Sidonia in haar moeilijkste periode. En laat me je zeggen, dat stelt enorm teleur. Maar goed, waarom denk je dat er bij fatsoenlijke in-ears een keur aan dopjes geleverd wordt? Verschillende afmetingen, verschillende vormen, verschillende materialen en ga zo maar door. Met als ultieme oplossing de op maat gemaakte oorstukken.

Found my Mojo

Omdat mijn tocht naar het Amsterdamse nimmer voor de viool des kats is, hebben de heren die mij altijd zo verwennen op audiogebied een drietal merken voor mij klaargelegd. De prijsklassen zijn 1.000 – 1.500 – 2.500 euro, Sennheiser, Campfire Audio en 64Audio zijn de merken en iE800S, Andromeda en Tia Trio de types die me te wachten staan. Als bron wordt de Mojo van Chord Electronics gebruikt (499 euro) en als bron mijn eigen iPhone 6. Mijn 7+ is laatst onder mijn ogen vandaan gestolen met de oudste truck uit het boekje. Man legt landkaart over mijn telefoon en vraagt de weg, spreekt koeterwaals en loopt omdat hij niets verstaat ruim gebarend achterwaarts weg. Met landkaart en 7+ eronder. De hond. Hoe dan ook hebben de specialisten een verhaal voor me voorbereid. Want deze in-ears zijn voorwaar geen sinecure.