Geen categorie

AZ Show Alkmaar

Iemand moet de show stelen

Door Bert Oling, HVT 04, april 2019

Een van de dingen waar ik graag, weer of geen weer, zo begin maart de Afsluitdijk voor oversteek is de gemoedelijke AZ Show in het AFAS stadion te Alkmaar. De thuisclub AZ speelt dan uit – deze keer in Zwolle tegen PEC – en de royale business ruimtes zijn voor ons Audioliefhebbers van de Hoogfidele Broederschap.


De locatie is goed bereikbaar vanuit diverse windrichtingen. Een plezierige bijkomstigheid is de gratis parkeerfaciliteiten en niet in de laatste plaats – belangrijk voor “Hollanders” de gratis toegang. Maar voor alles mag ik de organisatoren en exposanten complimenteren voor de goede sfeer. Zelfs als er in een AZ show weekend zo’n 2000 bezoekers komen – het weer was er dit jaar ook wel naar – wordt het geen dringen in de ruime gangen en luisterruimtes. De stemming is goed, er wordt opvallend weinig gebabbeld achter in de luisterruimtes. De discussies en gesprekken worden daar gevoerd waar ze thuishoren – in de gangen en in het restaurant, al dan niet ondersteund door een drankje en een broodje kroket. Net als bij de XFI Premium Audio Show zien we veel bekende gezichten, maar gelukkig ook wel nieuw bloed van beiderlei kunne. Zo raakte ik in gesprek met een ouder echtpaar – mijn leeftijd – die, hoewel in bezit van een magnifieke set, na een verhuizing niet meer content zijn met de weergave in hun nieuwe woonkamer. Ligt het aan de apparatuur? Of aan iets anders? Op zich natuurlijk heel wezenlijke vragen, maar of je op zo’n show daar een antwoord op krijgt? Nee, dus, maar ze waren wel verrast dat er zoveel variabelen in audioland zijn. Samen met een goede plaatselijke dealer komen ze er vast wel uit.

In dit korte verslag met wat matige plaatjes – mijn echte camera was in Groningen achtergebleven – belicht ik een aantal zaken die mij opvielen. Mijn rondgang begon nu eens op de eerste verdieping, waar Edwin van Savor Audio de show stal met een combinatie van McIntosh elektronica en draaitafel en Sonus Faber luidsprekers. Complimenten voor Edwin: hij draaide platen, het audiofiele analoge goud.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.