Geen categorie

iFi-Audio HIP DAC portable DAC/AMP

Topkwaliteit voor onderweg

Door Marnix Bosman, HVT 5, mei 2020

Degene die ook onderweg van een optimale geluidskwaliteit wil genieten, heeft al geïnvesteerd in een goede hoofdtelefoon of een mooie set in-ears. Voor de beste weergave onderweg moet echter ook de aansturing kloppen maar die haal je standaard niet uit een telefoon, tablet of laptop. Daar is meer voor nodig.


De hip-dac is een USB-DAC met ingebouwde hoofdtelefoonversterker en, gezien zijn afmetingen, helemaal ontwikkeld voor de reizende muziekliefhebber. De naam van de Hip-dac is ontleend aan de vorm van dit apparaatje die grote gelijkenissen vertoont met een heupflesje voor alcoholische dranken. De mooi afgeronde aluminium behuizing is iets dikker dan de gemiddelde mobiele telefoon en zit supersolide in elkaar. De aansluitingen en de grote volumeknop, die tegelijkertijd als aan/uit-knop fungeert, zijn stevig verankerd in de behuizing zodat hij echt tegen een stootje kan. De ingebouwde DAC ondersteunt alle gangbare hi-res audioformaten en de hoofdtelefoonversterker heeft voldoende capaciteit in huis om zelfs de meest esoterische hoofdtelefoons te kunnen aansturen. De Hip-dac is voorzien van een ingebouwde 2200mAh Lithium-polymeer accu die volgens de specs voldoende capaciteit in zich heeft voor zo’n 12 uur luisterplezier.

Aansluiten

De Hip-dac heeft twee USB aansluitingen. De USB-A type connector is bedoeld voor de koppeling met je telefoon, tablet of computer. De tweede USB-C connector is alleen voor het opladen van de ingebouwde accu. Die eerst USB aansluiting oogt een beetje vreemd maar je moet het eigenlijk zien alsof de gebruikelijke USB-B naar USB-A kabel nu helemaal in het apparaat zit. Voor de koppeling naar je telefoon en voor het opladen van de accu levert iFi-Audio er drie passende USB-kabels bij. Zoals gebruikelijk in dit soort situaties ontbreekt de Apple Lightning kabel, dus die zullen iPhone en iPad gebruikers er nog wel apart bij moeten kopen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS