HVT Xtra: HDPHNS

Audeze Cipher Bluetooth module en Periodic Audio Nickel Amp

Onmisbare voor onderweg

Door Ernst Neve, HVT 06, Headphone Special, juni 2019

Soms denk je dat je helemaal voorzien bent en klaar voor de trip, maar dan kom je er onderweg achter dat je net dat ene accessoire mist. Veelal is dat een oplader, USB A, B of C snoertje, extra oortips of dat soort zaken. Maar als je in het bezit bent van een Audeze in ear hoofdtelefoon uit de iSine serie en per se draadloos wil spelen of je komt net dat beetje sap tekort, dan heb je beslist een van de volgende accessoires nodig! Je zal maar zonder van huis vertrekken.

Audeze Cipher Bluetooth module a €110

Dat de Magneto Planar in-ears van grondlegger op het vlak Audeze geweldig klinken hebben we jullie al eerder verteld. Toegegeven, je ziet er een beetje futuristisch uit en het feit dat ze open zijn, laat ook iedereen om je heen meegenieten. Toch, als je de kans krijgt ongestoord van een iSine 10 of liever nog een iSine 20 in-ear te genieten, krijg je voor dat geld niet snel iets beters. Alleen zit je nog steeds met die ellendige kabels verbonden aan je DAP of smartphone. En zeker on the road is de mogelijkheid van een draadloze verbinding best handig, om over het aannemen en voeren van gesprekken maar te zwijgen. Welnu, je hoeft niet langer te zoeken, want Audeze heeft als logisch vervolg op hun Cipher DAC/AMP module deze nu uitgevoerd met Bluetooth V5.0. Het compacte pakketje past gewoon in het etui dat bij de iSines is geleverd en bevat naast een 24-bit DAC van hoge resolutie, een AMP en een hoogwaardige microfoon, ook een Qualcomm CSR 8675 chip met aptX HD audio decodering. Het duurt 2 uur om ‘m helemaal op te laden, waarna je er minimaal 8 uur van kan genieten. De perfecte manier om je iSine 10 of 20 klaar te maken voor je volgende trip.

Periodic Audio Ni (Nickel) Amp module a €299

Wat ook heel erg is, is als je bepakt en bezakt onderweg bent, je je nieuwe hoofdtelefoon op je smartphone aansluit en merkt dat je echt gas tekort komt om je hoofdtelefoon te laten klinken zoals je in de winkel hebt gehoord en daarna tot aanschaf overging. Tegenwoordig heb je daar kastenvol oplossingen voor, maar die zijn lang niet even zo handig als je zou willen. Soms zitten er gewoon teveel toeters en bellen op, is het apparaatje in kwestie te duur, te zwaar of gewoonweg niet goed genoeg. Welnu, ook hier is een oplossing voor en wel van de specialisten van Periodic Audio. Ook van dit merk heeft mijn dochter Mabel in januari dit jaar een aantal in-ears nader aan het oor gevoeld om tot de conclusie te komen dat alle drie modellen Magnesium (Mg), Titanium (Ti) en Berrylium (Be) hun eigen kenmerkend goede geluid hebben. Vanaf nu heeft het merk de Nickel (Ni) AMP in het pakket. Dan Wiggins is van de no-nonsens benadering en heeft een simpel maar bijzonder doeltreffende gizmo gecreëerd. Hij doet namelijk precies wat een versterker moet doen… versterken. De aanname is dat het niet de DA converters zijn die zo slecht presteren, maar de in de smartphone gebouwde versterkers. Tot nu dan. Simpeler qua werking kan haast niet. Je steekt er een 3,5mm jack vanaf je smartphone in en je gaat vervolgens met een 3,5mm jack weer uit naar je hoofdtelefoon. Als de kabels verbonden zijn, gaat de versterker automatisch aan en als je de kabels eruit haalt gaat ‘ie als vanzelf ook weer uit. Geen gedoe dus. Een test met een keur aan in- en over-ears die ik voor de gelegenheid in huis had liet me concluderen dat mijn iPhone inderdaad de moeilijkste headphones zonder morren aanstuurde. Bijkomend voordeel: hij is licht en klein en een kind doet de was. Als je wilt gaan voor punch en slam, is de Ni van Periodic Audio the way to go.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.