HVT Xtra: HDPHNS

Bowers & Wilkins PI7

Geen vuiltje aan de lucht met PI7

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2021

Het is alweer een tijdje terug dat ik mocht genieten van de Bowers & Wilkins PI7 True Wireless hoofdtelefoon, maar wat in het vat zit verzuurt niet, zullen we maar zeggen. En natuurlijk moesten deze, nog steeds vrij nieuwe, oortjes even worden bewaard voor de HVT Headphone Special! Wat het voor mij extra leuk maakt om deze set oortjes te testen is dat ik al het één en ander van Bowers & Wilkins op mijn hoofd heb mogen zetten, en zelfs twee jaar terug de PI3 al eens heb mogen beluisteren. Daar zat nog een draadje tussen, in dit geval is dat helemaal weg. True Wireless dus. Eens kijken, of liever gezegd, luisteren of dit net zo bevalt als de andere Bowers & Wilkins apparaten.


Het is geen geheim dat ik Bowers & Wilkins altijd een mooi merk heb gevonden. Het verbaast mij dan ook helemaal niks dat deze set in het classy straatje valt. Zelf heb ik de charcoal versie tijdelijk in huis gekregen, de witte vind ik misschien nog wel wat mooier ogen. Beide overigens even chique, met een goudkleurig randje om het af te maken. Verder maakt deze set gebruik van ernstig sterke magneten. Dit zie je trouwens eigenlijk al voordat je het verpakkingsdoosje überhaupt open hebt gekregen. Omdat de meeste spullen die wij krijgen weer terug moeten maak ik alles altijd zo netjes en voorzichtig mogelijk open. Bij de Bowers & Wilkins PI7 was de magneet alleen zo sterk, dat ik eigenlijk niet geloofde dat het een magneet was, en een beetje bang was dat ik de boel moest slopen. Ik schrok me dan ook een ongeluk toen ik heb eindelijk, na 10 minuten zweten en schelden, openrukte, en toch even bang was dat ik de doos kapot had gemaakt. Eind goed al goed, maar mocht je je ooit in deze situatie bevinden: het is dus een sterke magneet.

Heerlijk luisteren

Over op het geluid, daar kunnen we lang of kort over zijn, het is gewoon heel erg goed. Kraakhelder in elke toonsoort, werkelijk waar niks op aan te merken. Normaal gesproken ga ik met testmateriaal op een soort zoektocht naar gebreken, want ik wil natuurlijk niet achteraf erachter komen dat ik per ongeluk iets heb gezegd wat toch niet waar blijkt te zijn. Hier kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik in de intensieve testweken niks negatiefs heb kunnen horen dat het melden waard was. Het is om vrolijk van te worden. Nou was het ook nog volop zomer toen ik van deze Bowers & Wilkins mocht genieten, goede muziek in combinatie met een wandeling door de zon kan elke dag fantastisch maken.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS