HVT Xtra: HDPHNS

Jabra Elite 3

Bellen, bellen, en lekker luisteren met Jabra

Door Mabel Neve, HVT 11, november 2021

De herfst gaat altijd gepaard met de benodigde griep-verschijnselen, en dit jaar is dat ook weer extra spannend met de hele corona-gang-van-zaken die ons maar niet los laat. Zelf ben ik nooit echt terug naar kantoor gegaan, maar om me heen merk ik ook steeds meer dat mensen weer beginnen met meer thuiswerken. En thuiswerken gaat natuurlijk hand in hand met bellen, bellen, en nog eens bellen. Mijn lieftallige vriend heeft hiervoor van kantoor een headset gekregen, waarschijnlijk zoals menig andere kantoorwerker een Jabra – de Evolve2 65. Maar sinds 2006 maakt Jabra behalve kantoorheadsets ook hoofdtelefoons voor de niet-kantoorganger. Ik kreeg het genoegen de Jabra Elite 3 oortjes te mogen testen, een nieuwe gangbare set om lekker te luisteren of te bellen.


Wanneer je het doosje van de Jabra Elite 3 opent krijg je niet een specifiek goed of slecht gevoel, het zijn vrij neutrale normale oortjes. Om de headset volledig te benutten kan je de Jabra Sound+ app downloaden, hierin zijn bij de Elite 3 de opties om geluid meer door te laten, en een music preset te selecteren. Denk hier aan Neutral, Bass Boost, of Energize als opties. Helaas is de app nog niet helemaal uitgewerkt, na een aantal keer opnieuw installeren en verbinden krijg ik de music presets niet voor elkaar. Wel koppelen de oortjes heel gemakkelijk aan een apparaat, ze gaan direct wanneer je ze uit de case haalt in pairing mode. Maar dus enkel het “standaard” geluid voor mij, hopelijk worden dit soort bugs met een volgende update opgelost. Verder zitten deze oortjes trouwens wel bijzonder comfortabel in mijn oorschelp, dus dat is wel weer een prettig pluspunt.

IJsberend door het huis

Bij de Elite 3 kun je kiezen of je met 1 of 2 oortjes tegelijk luistert, ze gaan niet automatisch op pauze wanneer je ze uit je oor haalt. Zelf vind ik dit wel prettig, ik haal oortjes heel vaak uit m’n oor om ze even anders in te doen, en vind het vrij storend dat muziek dan direct op pauze gaat. Daarbij kan je op deze manier één van de twee oortjes opladen als ze helemaal leeg zijn. Al zal dit waarschijnlijk niet zo vaak voorkomen, de oortjes zelf hebben een batterijduur van 7 uur, en een snellaad optie van 1 uur binnen 10 minuten. Wat ik daarnaast heel prettig vind aan deze set is dat de Bluetooth echt heel erg goed werkt. Vaak heb ik bij Bluetooth apparatuur er een beetje last van dat zodra ik verder dan een aantal meter bij het zendende apparaat vandaan ben, de muziek waanzinnig begint de haperen. Bij de Jabra Elite 3 is dat absoluut niet het geval, ik kan mijn hele huis door banjeren. Niet dat we zo’n groot huis hebben, maar toch prettig dat ik er een beetje door kan ijsberen. Zeker aangezien in mijn thuiskantoor de dresscode gewoon “yogabroek en werkblouse” is, en de meeste yogabroeken geen zakken hebben voor de telefoon.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS