HVT Xtra: HDPHNS

KEF MU3

De meest aaibare doos van het jaar

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2021

Op zich klinkt de titel misschien wat dubieus, maar degenen die de KEF MU3 wel eens in handen hebben gehad, zullen het volmondig met mij eens zijn. De laaddoos van deze schattige KEFjes is zodanig organisch vormgegeven dat je je handen er maar moeilijk vanaf kunt houden. Het is de combinatie van ronde, wulpse vormen en de tactiele sensatie die voor dit hashtag naughty in-ear fenomeen zorgen.


Het zal niet verbazen dat de verantwoordelijke die voor het ontwerp heeft getekend Ross Lovegrove is, je weet wel, die grijs bebaarde, wat oudere heer die ook de glimmende superspeakers genaamd MUON en de welvingen in vorm en klank van de portable MUO voor ons heeft mogen maken. Om maar een paar klinkende voorbeelden te noemen. Nu dus de taak aan Ross om het fenomeen TW in-ear voor ons vorm te geven, en tjonge jongen wat heeft hij dat gedaan. Nogmaals ik kan zo snel geen andere TW in-ear bedenken die ik liever door de vingers laat gaan dan de MU3.

Fast charging

Dat feest van voelen en zien begint overigens al bij de verpakking. Niet overdreven luxe ofzo, maar perfect passend bij het product in kwestie. Keurig, stijlvol, en als je het doosje uit de verpakking hebt gehaald zijn zelfs de achtergebleven welvingen fraai. Eronder vind je de diverse oortips en het USB-C laadsnoertje. Helaas laadt de doos niet draadloos via QI op, maar na de speelduur op een volle accu van negen plus 15 uur, helpt de fast charge functie je binnen vijf minuten weer op pad, met weer een uur luisterplezier in de pocket.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS