HVT Xtra: HDPHNS

Meze Audio Elite

Zoveel meer dan gewoon beter

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2021

Mijn avontuur met Meze Audio begon in februari 2017 toen drijvende kracht achter Dune Blue Michael Wongso mij een doos in de handen duwde en me zei: “Luister er nou gewoon naar.” Hoe kon ik toen weten dat het de eerste keer van vele was dat onze paden elkaar zouden treffen en dat Michael bijna eigenhandig het speelveld van de personal audio in de Benelux en daarbuiten zou gaan bepalen?


Maar goed, we kunnen het niet over Meze Audio hebben zonder Michael Wongso te noemen, want het was met name de Meze 99 Classics die vele deuren zouden openen, waaronder die naar mijn hart. Want potverdorie nog ‘ns an toe, wat een partij muziek komt er uit die relatief goedkope (<300 euro) over-ears, die er ook nog eens waanzinnig mooi uitzien. Ik kon er destijds maar niet over ophouden over hoe deze hoofdtelefoon het voor ons opnam tegen het toenmalige geweld van de Dr.Dré’s en consorten. Zo kan het dus ook!

Niet uit de lucht

Het kwam ook niet zomaar uit de lucht vallen. Oprichter van het Roemeense bedrijf, Antonio Meze, had zijn sporen ruimschoots verdiend als industrieel ontwerper en in die hoedanigheid de hele wereld ook al verkend. Van Long Beach tot Bangkok tot Amsterdam en London, waar hij overigens in 2010 Meze Audio oprichtte. Zijn ontwerpen geeft Antonio zelf graag het predicaat ‘antifragiel en klassiek’ mee, terwijl de passie voor muziek hem en zijn team ertoe heeft bewogen de personal audiomarkt eens goed op z’n kop te zetten. Pun intended.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS