HVT Xtra: Streaming

McIntosh MB50 – streaming DAC en preamp

Moderne streamer in retro jasje

Door Marnix Bosman, HVT 1, januari 2018

De vormgeving van het Amerikaanse McIntosh is retro, maar het uiterlijk zegt weinig over de interne benadering. McIntosh is niet blijven hangen in oude technieken en volgt ontwikkelingen op de voet. Een moderne streaming speler met multiroom functionaliteit bewijst dat McIntosh helemaal bij de tijd is.

McIntosh is het merk van de grote, zware versterkers met grote power meters, dat weet iedereen. Het huidige programma gaat echter veel verder dan alleen die zware voor- en eindversterkers met fraai blauw oplichtende meters. Het programma bevat ook een aantal leuke lifestyle producten waarin de kenmerkende McIntosh vormgeving weer terugkomt. Dit segment bevat een leuke reeks compacte audiocomponenten zoals versterkers, luidsprekers, hoofdtelefoonversterkers, een draadloze luidspreker en een streaming speler. Deze streaming speler, de MB50, is gebaseerd op DTS Play-Fi technologie en een mooie manier om je hele huis te voorzien van een draadloos multiroom systeem.

Play-Fi

Play-Fi is een streaming technologie die is ontwikkeld door DTS (jawel, hetzelfde bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de DTS surround formats). DTS heeft de technologie ontwikkeld maar maakt zelf geen audioapparatuur. Het is aan andere audiofabrikanten om deze technologie te implementeren en McIntosh is inmiddels één van de grote partijen die met deze technologie aan de slag is gegaan.