Interview

Interview Alessandro Dilillo

Op een oude fiets moet je het leren

Door Ernst Neve, HVT 04, april 2019

De mannen die in Nederland achter het merk KEF schuilgaan zitten zelden stil en komen zo nu en dan met bijzondere ideeën aanzetten bij onze redactie om hun merk extra glans te geven. Maar deze keer was het wel heel uniek toen mij werd voorgesteld om een heuse house DJ te interviewen. Mijn eerste reactie was dan ook eentje van een mengeling tussen verbazing en scepsis. Zeker toen me werd verteld dat het ging om Alessandro Dilillo. Enig naslagwerk leerde dat het ging om een lid van Noize Suppressor, die enige bekendheid geniet in de wereld van de darkcore en industrial hardcore. Van deze termen alleen al kreeg ik een wegtrekker. De eerste van een aantal, zo zou blijken.


Ik liet me aanvankelijk over de streep trekken door het feit dat deze man in zijn studio werkt met een stel KEF Blade en KEF LS50 Wireless en besloot me verder te verdiepen in het fenomeen Dilillo. Om te beginnen zocht ik op wat voor muziek deze vent, bekend onder de naam DJ Bike, zoal maakte. Dat was de tweede wegtrekker die me ten deel viel. Godallejezus wat een pleurisherrie was dat! Althans op het eerste gehoor. En het tweede ook nog. Maar daarna viel me toch iets op. Energie, energie en nog eens energie. In al dat gedruis leek toch meer schuil te gaan. Toegegeven, het zal nooit de muziek van mijn voorkeur worden, maar er kwam op zijn minst enige waardering voor de DJ in kwestie bovendrijven. De vragen voor het interview kwamen dan ook als vanzelf boven borrelen.

Kleine gast met hoody

Gesterkt door Mabel aan mijn zijde, die overigens ook nog nooit van de goede man gehoord had, togen we richting The Duchess in de Amsterdamse Spuistraat, alwaar wij de enigen waren. Ik besloot ons gesprek extra cachet te geven door Alessandro de indruk te geven dat we dit speciaal voor hem geregeld hadden. Want vergis je niet, deze vent is in zijn vakgebied een grote. Misschien niet Tiësto, Garrix, Harwell of Afrojack-groot, maar wel groot genoeg om een verdieping in het Wynn Las Vegas Hotel af te huren als tijdelijk verblijf. Bijna dagelijks treedt hij overigens over de gehele wereld op. Hij was toevallig in Nederland op doorreis van Vegas naar België en Zwitserland. Toen er een kleine gestalte in een hoody met uitgestrekte hand op ons afkwam, kon het interview beginnen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.