Interview

Interview Fine Sounds Benelux

Vertrouwd, in een nieuwe omgeving

Door Ernst Neve/John van der Veer, HVT 6, juni 2021

De naam Fine Sounds doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar daar gaat vanaf nu voor wat de Benelux betreft dus echt verandering in komen, als het aan Rob Hullekes ligt. Ikzelf ken Rob al decennia toen hij nog bij Audiac werkzaam was, John van der Veer kent hem sinds zijn dagen bij Savor Audio, echter de rode draad in dit verhaal moet toch het pakket met topmerken zijn, waar Rob zich al zo lang voor heeft ingezet.


Het begon allemaal met een persbericht zoals er zoveel bij de redactie binnenkomen. Deze was toch anders, al was het maar door de quotes van Jeff Poggi en Lionel Nunney, stuk voor stuk topmensen bij de McIntosh Group, het conglomeraat dat eigenaar is van merken als McIntosh, Sonus faber en Sumiko en distributiebedrijven over de gehele wereld kent. Eén van die distributiebedrijven is Fine Sounds Benelux en in het persbericht van de hand van deze bobo’s zelf las ik dat Rob de functie van Sales & Marketing Director Benelux en zijn voor mijn gevoel eeuwenlange rechterhand Edwin van Rooijen die van Back Office Manager had ingenomen. Samen met Chris van Aelst die de Regional Sales Manager voor België en Luxemburg zal zijn, mag dit team de funderingen leggen voor het nieuwe distributiebedrijf van waaruit vanaf 1 april jongstleden de drie genoemde topmerken verdeeld zullen worden.

Erkenning is toch de fijnste beloning

Het eerste wat in mij opkwam, was de telefoon ter hand nemen en Rob op zijn privé-nummer te bellen om hem te feliciteren. Met een trackrecord in de audio-industrie van meer dan 25 jaar heeft de goede man aan de wieg gestaan van het succes van merken als Arcam, Cambridge Audio, Cyrus en T+A en later McIntosh en Sonus faber. Over de laatste twee kon hij tijdens zijn presentatie aan John en mij dan ook met glinsterende ogen vertellen dat hij de merken naar nummer twee en drie in de Benelux markt had gebracht. Hij heeft winkels, importeurs, distributeurs en merken komen en weer zien gaan, maar is nimmer opgehouden zich in te blijven zetten voor iets dat ooit begon als een grap. Niet zonder enige nostalgie memoreert Rob hoe hij zijn loopbaan begon bij een grote importeur in Geldermalsen waar hij merken als AMC, Ceratec en Energy in zijn pakket kreeg. Het idee kwam op als je weet wel, toen hij zijn tijd wilde vullen met zijn hobby na de verkoop van zijn toenmalige bedrijf. Hoe leuk is het dan, dat hij na jaren werkzaam te zijn geweest in de top van de audio-industrie, full circle komt met zijn aanstelling als Directeur van Fine Sounds Benelux in… juist, Geldermalsen. De bekroning op jarenlang werk en inzet is dan ook iets wat ik hem, Edwin en Chris, dan ook van harte gun. Naast Rob heeft ook Chris zeer veel ervaring in de audiobranche, 19 jaar als vertegenwoordiger van Bowers & Wilkins en de laatste 2 jaar als sales manager Belux voor McIntosh en Sonus faber. Ook Edwin heeft bijna 30 jaar ervaring, eerst als verkoper bij Staffhorst, daarna binnendienst van Audiac, Savor Audio, en nu Fine Sounds Benelux en werkt sinds 2009 samen met Rob. Je mag met recht spreken van een ervaren en gelouterd team.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS