Interview

Interview Freek van Ham – iEar’

Keigoed in Amsterdam

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2018

Op de kop af een jaar geleden reisde ik af naar het Tilburgse om kennis te maken met Freek van Ham en zijn team bevlogen hifi- en beeldspecialisten en een indruk te krijgen wat de firma iEar’ | Ultimate Sound and Vision, zoals de naam voluit luidt, voor stond. Ik heb er in korte tijd veel op gestoken en wat mij vooral is bijgebleven is het professionele karakter waarmee ze de hobby van de betere audio en video aan de man wisten te brengen. En dat is best uniek in onze branche, kan ik je wel vertellen. Als je het over hobby hebt, is het veelal amateurisme wat de klok slaat, en laten we juist daarop niemand bij iEar’ kunnen betrappen.


Het is best tricky als je een bedrijf omschrijft als professioneel. In veel gevallen wordt dat verward met stijf en saai en alleen gericht op het vullen der spreekwoordelijke zakken. Ik noem het hier toch, omdat ik het zeker tegenkom in onze audiobranche, maar zeker niet in Tilburg. Hier weten de mannen van iEar’, onder de bezielende leiding van Freek van Ham, precies de juiste snaar te raken als het gaat om je welkom cq. thuis te voelen. Je wordt bijna als vanzelf naar een set van je voorkeur geloodst. Het voelt als vanzelf, maar is feitelijk de optelsom van de informatie die je zojuist aan een van de specialisten kenbaar hebt gemaakt. Feilloos voelen ze aan of ze je nog wat moeten vertellen over de techniek of over de achtergrond van dit of dat, om je daarna samen met een natje en een droogje lekker met rust te laten. Kijk, zo wil je geholpen worden, zo hoort het.

Presentatie

En dat is het niet alleen. Hoewel de menselijke insteek van groot belang is, is het bijna even belangrijk dat alles er goed uitziet. Je winkel is je visitekaartje als je zelf niet in staat bent iemand gelijk te woord te staan, of als iemand simpelweg voor ‘zijn’ set zit te genieten. Je maakt tenslotte maar één keer een eerste indruk en daarna rekenen ‘de regulars’ er toch op. Chique spullen zet je nu eenmaal niet op een ongestreken laken of omgekeerde emmer. Daar is aandacht voor nodig, respect zo je wilt. Voor de apparatuur, voor de klanten en uiteindelijk voor jezelf en je team. De ruimtes in de St. Ceciliastraat 28 in Tilburg zien er dan ook smetteloos opgeruimd uit. Er wordt daar nog echt aandacht aan de details besteed. En dat moet ook.

Ear’ | Ultimate Sound and Vision
St. Ceciliastraat 28
5038 HA Tilburg

iEar’ | Ultimate Sound and Vision
Corellistraat 27 (hoek Beethovenstraat)
1077 HB Amsterdam

Telefoon 088 – 5443510