Interview

Interview pt.III Reference Sounds

Hoe mooi kan het zijn?

Door Ernst Neve, HVT 10, oktober 2017

“Zou het nu net zo leuk zijn voor Michael als voor mij?”, zat ik me af te vragen terwijl ik voor de derde keer in korte tijd onder weg was naar de uitspanning van importeur “versie 2.0” Reference Sounds. Het hebben van een portfolio met merken Mark Levinson, Revel, JBL Synthesis, Lexicon, Ayre Acoustics, Wilson Audio en Transparant Cable klinkt weliswaar imposant, maar legt gelijk de lat hoog, zoals ik eerder al had geconcludeerd. Maar nu zou hij ook nog eens afgerekend worden op het eindresultaat van zijn ideeën. Zou hij me inderdaad dichterbij de muziek kunnen brengen? Ik keek er eigenlijk best naar uit.

Het binnenkomen geeft een heel ander gevoel dan de laatste keer. Gelijk valt het oog voor detail van de jonge ondernemer op. De ontvangstruimte is niet heel groot, maar wel heel netjes. Niet OCD netjes, maar opgeruimd netjes. Met wat teasers. Want een bezoek aan Reference Sounds is zelden zonder dubbele bodem. Het is kwaliteit met vleugje intelligentie en dat voelt goed. Niet belerend intelligent, maar informerend. Zo staan er bij binnenkomst een paar oude JBL monitors opgesteld die schuin naar een stel nieuwe JBL Synthesis speakers kijken. Natuurlijk is het de bedoeling dat ik erop reageer en vraag wat die dingen er doen. Michael vertelt me gelijk zijn plan. “Zou het niet leuk zijn de gloriedagen van weleer eens aan te stippen? En een brug te slaan naar het heden? Dealer Beter Beeld & Geluid geeft trouwens een feestje met die dingen.” zegt hij nog zo. Terwijl de stijlvolle deuren naar de luisterruimte net genoeg op een kier staan om een aanblik te geven op een stel knaloranje Wilson Sabrina’s, wil ik na de koffie al snel richting de muziek. De linkmichael…

Letterlijk dus

Als we de main luisterruimte inlopen, valt gelijk de symmetrie op. Alles staat even keurig opgesteld en heeft de ruimte om interesse te wekken bij de bezoeker. Normaal gesproken zijn dat overigens dealers van Reference Sounds al dan niet vergezeld met hun klanten. De term “bringing you closer” is namelijk niet zomaar gekozen. Reference Sounds geeft de dealers namelijk de unieke kans om tezamen het avontuur van het audio-ondernemerschap aan te gaan. Niet alleen heeft Reference Sounds de toplijnen van de verschillende merken speelklaar staan, er wordt ook op unieke wijze uitleg gegeven over de werking, het opstellen en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. De demoruimte is als het ware een verlengstuk van die van de dealer. Alleen gaat hier alles net even een stapje verder. Reference Sounds brengt én de dealer dichterbij het pakket, én de klant dichterbij de beleving, én iedereen dichterbij de muziek. Hoe mooi kan het zijn?