Interview

Lars Johansen Perlisten Audio

Zullen we samen de wereld veranderen?

Door Ernst Neve, HVT 4, april 2022

Onlangs werd mijn aandacht getrokken door het merk Perlisten Audio. Ik vond dat ze hun hoofd boven het luidsprekerveld staken door enerzijds een lijn te presenteren die zowel stereo- als surroundliefhebbers kon bekoren, en anderzijds op een bijzonder hoog niveau leken te acteren. Toen het merk eenmaal de thuishaven had gevonden in de stal van Nederlands importeur van bijzondere audioproducten Viertron, stond niets mij meer in de weg het merk eens goed onder de loep te nemen.


Echter, als je het over Perlisten Audio wilt hebben, kom je er eigenlijk niet onderuit om eerst eens een goed gesprek te hebben met een van de twee eigenaren, de gedreven CSO (Chief Sales Officer) Lars Johansen. Een korte online stalk-actie leert dat de goede man een behoorlijk track-record heeft. Jamo, Klipsch, Harman en M&K Sound zijn toch niet de allerminsten? Benieuwd hoe alles naar Perlisten heeft mogen leiden, reisde ik af naar Viertron alwaar ik deze door de wol geverfde audioveteraan mocht interviewen.

De tijd vliegt als je lol hebt

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn bezoek aan Viertron een van de eerste was in het post Corona tijdperk (mag ik het zo noemen?) en een langverwacht wederzien inhield met eigenaar Marijn Nederlof en nieuwe vertegenwoordiger Renato Sahadat. Nu ken ik de Viertron-familie al erg lang, zeg maar drie decennia lang (holy moly!) en weet ik dat correctheid er in een hoog vaandel staat, Renato deed er zo mogelijk nog een schepje bovenop. Nu ben ik niet zo van de ‘meneer’, maar ik geloof dat er een lijflijk treffen voor nodig moet zijn om het er bij hem uit te rammen. Uiteindelijk zette ik mijn ego, dat zich wat aan de oude kant voelt, aan de kant en ben ik het als uiting van respect voor de wijze, oudere gaan zien. Gelukkig voor mij, wist Marijn mij, als altijd, met beide benen snel op de aarde te zetten, mij toesnauwend of ik het gaspedaal in de auto niet meer wist te vinden. Hmm, lekker. Voelt net als thuiskomen. Na eerst een rondje Deens te hebben gespard met Lars (of mr. Johansen) en mij weer verbaasd te hebben over de uitspraak van fonetisch “fluuwe knebberie”, wisten we gelijk wat voor vlees zich in de kuip bevond. Het ijs was snel gebroken.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS