Interview

Michael Huigen, Reference Sounds

Now this is some next level sh*t!

Door Ernst Neve, HVT 7/8, juli/augustus 2021

Het correcte idioom is ‘This is some next level shit’ waar het woord shit in absolute adoratie van het verhoogde niveau wordt gebezigd. Ik had moeite om een andere titel te verzinnen omdat we het niet over een niveautje hebben. Nee, het gaat hier om grote stappen en dat op meerdere fronten. En omdat we het ook over de bijzondere mix van offline/online en fysieke presence hebben, is de shit op papier gejast in de vorm van een emoji.


Laat ik maar met de deur in huis vallen. Nadat vriend/collega/muzikant/audioloog John en ik het kersverse en aan het megalomane grenzende pand van Reference Sounds hadden verlaten, verzandde zelfs het roddelen in loftuitingen. Wat we zojuist hadden meegemaakt was de shit, zonder enige twijfel. Na ons getoeter op de loftrompet kwam de stilte. Stilte van onze overpeinzingen hoe dit nog naweeën zou hebben. Bij ons, bij Reference Sounds, bij de retail en bij collega importeurs. Reference Sounds v2.0 heeft niet alleen een snaar geraakt, maar ook nog eens de toon gezet.

Ambitie en balans, de perfecte bouwstenen?

Het begon voor ondergetekende allemaal bij het eerste interview met Michael Huigen in de hoedanigheid van baasje van Reference Sounds in januari 2017. Nu ken ik de goede man al heel wat langer, maar dat was in zijn jaren bij Audiac waar hij als een dolle audiofiele Dries van hot naar her raasde om zijn perfectionistische inborst te laten gelden. Bevlogen is het juiste woord. Ik bleek er toen maar liefst drie artikelen voor nodig te hebben om zijn visie in ons blad te kunnen optekenen. Michael is een mens met ambitie. En balans. Want wat toen ook gelijk al naar boven kwam drijven was dat zijn liefde voor muziek en de weergave ervan alleen werd overtroffen voor die voor zijn vrouw en dochter, die toen twee en een half jaar jong was.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS