Interview

Thomas Steffens, oprichter Primephonic

Klassiek streamen met een vleugje hipster

Door Ernst Neve HVT 09, september 2019

Het verhaal van Primephonic is er een van oprichter Thomas Steffens maar eigenlijk nog veel meer eentje van het hele team dat achter deze gloednieuwe Nederlandse streaming provider schuilgaat. Primephonic is overigens niet zomaar een streaming provider, deze nieuwkomer biedt alleen klassiek materiaal en dan nog eens van hoge kwaliteit. Populair gezegd is het de Spotify van de klassieke muziek. Dat is dan wel heel populair en kort door de bocht. Na een bezoek is me duidelijk geworden dat we hier met een heel bijzondere, Nederlandse start-up te maken hebben.


Start-up. Zodra deze term gebezigd wordt, weet je gelijk dat je met een bedrijf te maken hebt dat zich met de nieuwe economie bezig houdt. En na de term streaming provider is de teerling gelijk geworpen. Houdt de plaat maar in de hoes en de CD in zijn doosje van plastiek. We gaan bestanden uitwisselen! Hoewel, eigenlijk gebeurt dat ook allang niet meer. Vergeet alles wat je als old-school zou kunnen bestempelen, alles behalve klassieke muziek. Want als ik een paar seconden met Thomas Steffens in gesprek ben, is me al voor een half uur aan materiaal voor een review gesouffleerd. Laat ik zeggen dat Thomas overkomt als een gedreven mens die mij als een menselijke mitrailleur met woorden besproeit. Hij schetst in no-time een kader voor me, waardoor zijn onderneming voor me begint te leven als nooit tevoren. Een bevlogen mens zegt zoveel meer dan een persbericht, prachtig.

Snelle Jelle

Het verhaal begint in oktober 2017 wanneer Thomas’ idee vorm begint te krijgen en uitmondde in de oprichting van Primephonic. “Streaming is de toekomst, nu nog een bediening die klopt én kwaliteit die het product eer aandoet”, zal Thomas gedacht hebben. Na slechts negen maanden ontwikkelen, werd in september 2018 het platform uitgerold in Nederland, Engeland en Amerika. Na behaalde successen is in juni besloten Primephonic wereldwijd uit te rollen. Vanaf nu kan men in heel Europa gebruik maken van de dienst en de rest van de wereld zal snel volgen. Anderhalf jaar komt bij ons misschien over als snel, maar voor een onderneming in de digitale wereld is dat normale kost. Als je niet snel schakelt, is iemand anders je gewoon voor.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.