Introductie

Aankondiging Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins zet standaard met PI5 en PI7 True Wireless in-ears

Door Ernst Neve, HVT 5, mei 2021

True Wireless in-ear hoofdtelefoons zijn immens populair, maar de meeste ontwerpen maken toch het compromis waar geluidskwaliteit wordt ingeruild voor draadloos gemak. Bowers & Wilkins heeft altijd gezegd dat dit probleem eerst moet worden opgelost voordat het bedrijf zijn eigen True Wireless producten op de markt brengt. Dat moment is met de introductie van twee prachtige nieuwe modellen, de PI5 en PI7, nu aangebroken.


Het vlaggenschipmodel is de PI7 die Qualcomm aptX Adaptive draadloze ondersteunt. De PI7 ondersteunt die hoge resolutie met 24-bits/48kHz draadloze overdracht naar elk oordopje. Samen zorgen deze twee technologieën ervoor dat de PI7 een van de weinige True Wireless-hoofdtelefoons is die in staat is audio in hoge resolutie te ondersteunen. De PI7 heeft specificaties die opmerkelijk dicht bij die van een geavanceerde conventionele speaker liggen. De oortelefoons zijn voorzien van een 9,2mm op maat gemaakte driver van Bowers & Wilkins, in combinatie met een hoogfrequente ‘balanced armature’ driver, waarbij alle vier de drive-units in het systeem (twee in elk oordopje) actief worden aangestuurd door een eigen versterker. Deze configuratie zorgt voor een uitzonderlijke controle, superieure dynamiek en een diepe, accurate bas. De PI7 beschikt ook over Adaptive Noise Cancellation die de omgeving automatisch monitort, analyseert en aanpast om de best mogelijke ervaring te produceren. Dit ANC-systeem is gekoppeld aan zes microfoons – drie in elk oordopje – voor een kristalheldere geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken.

Naast de PI7 is er de nieuwe PI5, die is uitgerust met één enkele 9,2mm door Bowers & Wilkins ontwikkelde op maat gemaakte drive-unit. De PI5 ondersteunt het afspelen van muziek in cd-kwaliteit dankzij de aptX codec. De PI5 biedt tevens naadloze toegang tot door de gebruiker selecteerbare noise-cancelling en heeft een passthrough modus voor omgevingsgeluiden. Ook beschikt de PI5 over twee ingebouwde microfoons zodat u telefoongesprekken met een hoge audiokwaliteit kunt voeren.

Zowel de PI5 als de PI7 kunnen worden geconfigureerd in de Bowers & Wilkins-app en hebben beide een eenvoudige gebruikersinterface met één knop – één capacitieve knop waarmee meerdere taken eenvoudig en elegant kunnen worden uitgevoerd – evenals ondersteuning voor een spraak assistent – Siri of Google Assistant, afhankelijk van het aangesloten apparaat. Aan beide modellen kunnen draadloos meerdere bronapparaten worden gekoppeld, zodat de gebruiker eenvoudig en gemakkelijk met elke bron opnieuw verbinding kan maken wanneer dat nodig is. Zo kan de gebruiker snel overschakelen van muziek op een telefoon naar een online vergadering op een laptop. Tot slot kunnen beide modellen draadloos worden opgeladen en zijn er oplaad-cases die beide oordopjes kunnen opladen zodra de ingebouwde batterij leeg is. De PI5 werkt vier en een half uur voordat deze moet worden opgeladen; de PI7 vier uur. Beide cases kunnen de oordopjes vervolgens tot vier keer volledig opladen, zodat u altijd van voldoende entertainment kunt genieten tijdens een lange reis.

Beide modellen zijn verkrijgbaar in wit en charcoal.
De Bowers & Wilkins PI5 gaat € 249 kosten en de Bowers & Wilkins PI7 € 399.

Meer informatie op www.bowers-wilkins.nl