Introductie

BREAKING NEWS: Linn introduceert Selekt DSM

Linn introduceert Selekt DSM

Door Ernst Neve, 20 september 2018

Stop de persen! Primeur! Breaking news! Tenminste vanaf 20 september. De zojuist aangekondigde Linn Selekt DSM is namelijk Linn’s laatste idee van hoe een verantwoorde systeemgedachte in elkaar hoort te zitten, ook buiten het Linn ecosysteem. Juist, ze weten het weer eens beter.


In de basis verandert er eigenlijk niet zoveel aan de Linn filosofie. Hij wordt alleen aan de tijd aangepast, zou je kunnen stellen. Hun goed, beter, best filosofie wordt eigenlijk uitgebreid met een 2e beter, een betweter zo je wilt. Klaargemaakt om de groep dertigers aan te spreken die nu buiten de Linn mand vallen. Ze weten daar bij Linn dondersgoed dat lang niet iedereen gelijk met een hele Linn set van tientallen duizenden euro’s de deur uitloopt. Dat zijn er maar enkelen. De meeste mensen hebben nog andere apparatuur. Zij het een versterker, dan wel een paar luidsprekers. Hun oplossing zit ‘m in de gedachte van schaalbaarheid. Modulair samenstellen. Dus de Linn Selekt DSM is in de basis een netwerkspeler met hoogwaardige DA én AD converters. Analoge en digitale ingangen dus. Alleen met dat verschil dat je er naar believen modules in kunt laten zetten. Denk aan een Katalyst module, versterkermodules en een combinatie van de twee. Om te beginnen. Pay for what you need. Uiteraard is de Linn Selekt DSM een aanvulling op de groeigedachte die ook achter Majik, Akurate en Klimax schuilt. Een aanvulling tussen Majik en Akurate. De Linn propositie wordt daarmee dus aanzienlijk verbreed. Wat in ieder geval de basis wordt voor Selekt DSM is het feit dat een Linn netwerkspeler iedere set zal opwaarderen.

Van alle markten thuis

Met de komst van de Linn Selekt DSM worden overigens de Linn DS modellen uitgefaseerd. Maar daar krijg je wel een hele hoop voor terug. De line-up wordt eenvoudiger en zal daarom meerdere mensen aanspreken. DSM spelers zijn dan ook zoveel meer dan alleen streamer. Je vindt er aan digitale ingangen maar liefst zes. Twee S/PDIF, twee TOSlinks, een HDMI ARC en een USB ingang. Aan analoge ingangen ook geen gebrek; een lijningang op tulp, een phono MM en MC ingang. Uitgangen zijn er gebalanceerd op XLR, twee paar speakeruitgangen en twee Exakt links, afhankelijk van de gekozen modules. De unit is in het zwart verkrijgbaar, en maakt echte muziek.

Nu al te bestellen

Linn Selekt DSM wordt op de aanstaande XFI Premium Audio Show geïntroduceerd in Nederland en is dan te bestellen bij een beperkt aantal officiële Linn Selekt dealers. In de basisuitvoering kost een Linn Selekt DSM €4.840. Een Linn Selekt DSM met geïntegreerde versterker komt op €6.352,50. Een Linn Selekt DSM met Katalyst gaat €6.655 kosten en met zowel versterker als Katalyst €8.167,50. Meerdere versies en upgrades komen er op korte termijn aan, zodat voor iedereen de optimale Selekt DSM te configureren is.

Met dank aan:
Concerto Audio / De Linn winkel
Utrechtsestraat 40
1017 VP Amsterdam
020 – 622 2856
www.linn.amsterdam