Introductie

Introductie Joseph Audio + Vitus Audio

Smørrebrød & gravad lax of bagels & lox?

Door Edouard Hendrix, HVT 6, juni 2021

Maakt u zich geen zorgen, deze review is niet weggelopen uit een culinair magazine. De titel is een metafoor om aan te geven dat zaken die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, vaak meer gemeen hebben dan je zou denken.


Hans Ole Vitus en Jeff Joseph hebben op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen. Al delen ze dezelfde passie voor hifi en muziek en dragen ze een enorme bagage aan technische kennis en ervaring mee. Maar als je hun ontwerpen zorgvuldig combineert, ontstaat er een zekere magie.

Actual HiFi & Alchemy of Sound

Om die magie te beleven worden we door Manuel Lopes van Actual HiFi uitgenodigd bij Alchemy of Sound in Sint-Gillis bij Brussel. Actual HiFi is distributeur van Vitus Audio voor de Benelux en Frankrijk. Wat Joseph Audio betreft, verzorgt Actual HiFi de distributie in heel Europa. Fijnproeverszaak Alchemy of Sound vormt het uitgelezen decor voor de Deens-Amerikaanse combinatie die we hier kunnen beleven.

Hans Ole Vitus

Bij Hans Ole Vitus, de oprichter van Vitus Audio, draait alles rond muziek. De Deense elektro-ingenieur besteedde al van in zijn jeugd veel tijd en geld aan het bouwen van eigen hifi-apparaten en het modificeren van bestaande audioapparatuur. In 1995 richtte hij Vitus Audio op. Toch liet hij pas in 2003 zijn eerste versterkers op de wereld los. Want Hans Ole Vitus stelt bijzonder strenge eisen: niets mag het originele geluid van een opname verstoren! Zo maak je het jezelf natuurlijk niet eenvoudig.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS