Nabeschouwing

Audio Show Alkmaar 2018

Tien keer raak

Door Bert Oling, HVT 4, april 2018

Het is alweer de 10de keer dat Ben Hoedjes van Studio Alkmaar en zijn team de Audio Show Alkmaar organiseren. Wij van HVT vinden dat best een felicitatie waard. De locatie – de business ruimtes van het Alkmaarse AFAS voetbalstadion, de thuisbasis van AZ – is goed bereikbaar vanuit diverse windrichtingen. Een plezierige bijkomstigheid is de gratis parkeerfaciliteiten en niet in de laatste plaats – belangrijk voor “hollanders” de gratis toegang. Maar voor alles mag ik de organisatoren en exposanten complimenteren voor de goede sfeer.


Zelfs als er in een show weekend zo’n 2000 bezoekers komen wordt het geen dringen in de ruime gangen en luisterruimtes. De stemming is goed, er wordt opvallend weinig gebabbeld achter in de luisterruimtes. De discussies en gesprekken worden daar gevoerd waar ze thuishoren – in de gangen en in het restaurant al dan niet ondersteund door een drankje en een broodje kroket. Het was voor mij als uw razende reporter ook al weer de vijfde of de zesde keer dat ik vanuit het Groningse de Afsluitdijk over reed om me te mengen in het Westfriese. Inhoudelijk zie je de show heel langzaam groeien. Dit jaar zagen we de mensen van B&W Nederland een nette presentatie geven van B&W luidsprekers en Rotel elektronica. Daarnaast was het goed om te zien dat nieuwe bedrijven als Savor Audio en Reference Sounds met vertrouwde producten als McIntosh en Mark Levinson acte de présence gaven.

Zonder aanziens des persoons beginnen we onze wandeling op de derde verdieping. We beperken ons tot een paar opvallende zaken. De meeste informatie kunt u vinden op de uitstekende website van de show www.audioshowalkmaar.nl. Rechts naast de ingang raakten we in gesprek met Dimitri van Hoven van Simply Audio. Dimitri heeft sinds een tijdje de phonovoorversterkers en andere elektronica van de Britse ontwerper Graham Slee in zijn portefeuille. We hadden letterlijk en figuurlijk een nieuwe voor- en eindversterker in de hand (zie foto). Bescheiden gespecificeerd maar een leuk contrast met al het Groot, Groter, Grootst geweld. Om de hoek is een grote ruimte waar diverse importeurs en fabrikanten – Helios, Daudio, YN Audio en Musicale Reality/Kemp keurig na elkaar in diverse opstellingen hun spullen laten horen. Ook op de zondagmiddag is er bij de diverse presentaties een aandachtig luisterend publiek te zien.