Nabeschouwing

Audio Show iEar’ 2018

De grootste van de Benelux

Door Ward Maas en Ernst Neve, HVT 01, januari 2019

Dat de Audio Show iEar’ in het Willem II stadion in Tilburg in zeer korte tijd een reputatie had opgebouwd als de leukste show van Nederland, dat wisten al veel mensen. Natuurlijk wordt die ervaring gedeeld door mensen die de show in een van de voorgaande jaren bezocht hebben. Het kan ook zijn dat men nieuwsgierig was of al die goede verhalen klopten.


In ieder geval deed de Audio Show iEar’ dit jaar een serieuze poging ook de grootste show van de Benelux te worden. Of dat ook gelukt is, weten we bij het ter perse gaan van deze HVT uitgave nog niet, maar druk was het! En gelukkig niet alleen druk, maar gewoon ook heel erg leuk! Daarmee heb ik natuurlijk de clou al verraden, maar dat is niet erg want er is natuurlijk veel meer te vertellen. De hele organisatie is natuurlijk uniek. Hoe vaak zie je het dat een dealer een show organiseert die groter is dan de gebruikelijke gezellig drukke middag met een hapje en een drankje, maar een show die grote aantallen mensen uit het hele land (en België) trekt? Volgens onze hoofdredacteur Ernst Neve is dit de toekomst van de hifi-shows. Dat komt alleen al door de helderheid van het evenement. Het is voor iedereen superduidelijk wat er aan de hand is. Een winkel toont het publiek zien wat er te krijgen is op hifi-gebied. En als het publiek wil, kan er ook gelijk zaken worden gedaan. En al die mannen in de ‘crew’ shirts? Dat zijn de specialisten. Leveranciers, gastsprekers, iEar’ personeel, het dondert niet. Helder, klaar.

Gelukkig blijft die gezellige uitstraling hangen. Dat komt niet in de laatste plaats door het Willem II stadion met zijn luxe uitstraling en de mooie luisterruimtes van klein tot groot. Tel daarbij op de prima catering en de aandacht voor detail. Zo is er een limousine service van het station naar het stadion. Stagiair Alex en ik werden op het station in Tilburg door een vriendelijke politiemacht die daar op te been was ter gelegenheid van de intocht van Sinterklaas en gevolg (…) verwezen naar de locatie waar een luxe Volvo klaar stond die ons naar het stadion reed. Onderweg was er al leuke muziek te horen via het prima geluidssysteem. Dat brengt je al in de stemming en is een opmaat voor wat je te wachten staat.

Bij de beurs aangekomen hoeft er geen entree te worden betaald voor de show en bij de gratis garderobe worden de jassen netjes in ontvangst genomen. De uitgereikte showcatalogus is van hetzelfde bekende format als ons lijfblad. Voor ik die wegstop voor later kijk ik even wie er acte de presence geven. Dat is een indrukwekkende lijst. Duidelijk te zien dat vele importeurs iEar ondersteunen met de who is who in audio demonstrateurs. Een 15-tal brand ambassadors doet zijn uiterste best om het publiek te laten genieten van al het moois dat te zien en te horen is.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.