Nabeschouwing

Audio Show iEar’ 2021

Beter 1 vogel in de hand dan 2 in de lucht

Door Ernst Neve, HVT 12, december 2021

Het was alweer 2019 dat we met zijn allen voor het laatst massaal naar de Audio Show iEar’ in het Willem II stadion in Tilburg trokken. In 2020 strooide Covid-19 roet in het eten. En net nu we er met zijn allen klaar voor waren om van de 6e editie te genieten, pakte de Nederlandse regering uit met bijkomende maatregelen om de verspreiding van het vreselijke virus te stoppen. Met als gevolg: slechts één dag show in plaats van twee. Wij zijn zaterdag geweest. U niet? Lees dan hier het verslag van onze onverschrokken reporters ter plaatse.


Het hangt er maar van af hoe je het bekijkt. Was het glas half vol of half leeg? Het kon twee kanten uit. Ofwel durfde niemand te komen, ofwel wilde iedereen er zaterdag bij zijn. Al snel bleek dat veel mensen zich niet lieten afschrikken en toch naar Tilburg afzakten. Een hart onder de riem voor de ruim 60 fabrikanten die in 30 luisterruimtes de ware liefhebbers van beeld & geluid en audiovisuele apparatuur even deden vergeten in wat voor gekke tijden we leven. En omdat de iEar een dealer show is, vielen er dank zij meerdere beursaanbiedingen goede zaakjes te doen.

Audio Show iEar’ 2021 door de ogen en oren van Edouard Hendrix

Net zoals altijd kon ik niet alle luisterruimtes bezoeken. Overal een praatje en lekker luisteren, je weet hoe dat gaat. Dus moeten er moeilijke keuzes gemaakt worden. Het is niet anders.

Terrason Audio
Bij Terrason Audio werd ik bijzonder aangenaam verrast door de set-up van Grimm Audio. Niet alleen door de muzikale topprestaties maar ook door de voor iedereen begrijpelijke uitleg van Eelco Grimm die haarfijn uitlegde hoe de terecht alom geprezen Mu1 muziekspeler van Grimm Audio het verschil maakt in streaming audio. Kort gezegd, hoe beter de klok, hoe gemakkelijker het werk van de DAC, hoe hoger de kwaliteit van het muzieksignaal. Met zijn superieure klok en ingebouwde DAC, optionele SSD en NAS-opslag vormt de Mu1 dan ook een en volwaardig muzieksysteem. Vooral in combinatie met de actieve Grimm LS1 speakers met subwoofers. Het enige wat je nog nodig hebt is een muziekbron. De actieve speakers en de Mu1 doen de rest. De Mu1 past uiteraard ook vlekkeloos in andere muzieksystemen, al dan niet met een aparte DAC.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS