Nabeschouwing

Audio Show iEar’ 2022

De nabeschouwing

Door Ernst Neve, HVT 1, januari 2023

Achteraf mogen we stellen dat het grootste audio-evenement van Nederland, want dat is de Audio Show iEar’ echt, veel meer was dan een succes vanwege de opkomst. In het Koning Willem II Stadion in Tilburg werd op 26 en 27 november 2022 maar weer eens duidelijk dat het publiek het meest gebaat is bij een dealershow van een dergelijke omvang. Niet alleen waren alle denkbare categorieën audio- en videoapparatuur er te vinden, er werden ook indrukwekkend goede demonstraties gegeven, waar men zich niet achter astronomische prijzen hoefde te verschuilen. Als kers op de taart kon het bezoekend publiek nog eens extra profiteren van aantrekkelijke showaanbiedingen én was er ook nog eens voor een klein vermogen aan prijzen te winnen met een winkans waar de loterij een puntje aan mag zuigen! Op alle fronten een prestatie om trots op te zijn, en daarom hulde aan de organisatie van dit evenement.


De basis van de sets die Aquipa demonstreerde tijdens de Audio Show iEar’ 2022 werd gevormd door de merken Teac en Esoteric. Set 1 bestond uit de netwerk dac/voorversterker N-05XD van Esoteric, aangesloten op een van de primeurs in Tilburg, de Esoteric S-05 Klasse A Stereo Power Amplifier. Veel componenten en technologieën van deze subtiele krachtpatser zijn overgenomen van vlaggenschip Grandioso MIX monoblok. Set 2 bestond uit twee componenten van Teac, de UD-701N analoge pre-amp met dac en netwerkspeler, aangesloten op de AP-701, een stereo-eindversterker – eigenlijk dual-mono – die de laatste stand van zaken met de nCore power module liet horen.

Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins is het domein van Sound United, dat breed uitpakte tijdens de Audio Show iEar’ 2022. De laatste versie 800-serie is nog maar net in de schijnwerpers verschenen en nu al de nieuwe maatstaf in het hoogste regionen. De serie heeft als toevoeging D4 gekregen; ‘D’ staat voor Diamond, ‘4’ voor vierde generatie. De eerste dateert, alweer, van 1979. In ruimte Z2 stond het topmodel uit de nieuwe 800 D4 opgesteld, vlaggenschip 801 D4. Het juweel werd tot leven gebracht door drie topklasse modellen van Classé, de Classé Delta voorversterker en twee Classé Delta mono eindversterkers. Nagelnieuw is de vernieuwde 700-serie, als vanouds steevast de populairste serie van Bowers & Wilkins. Tijdens de Audio Show iEar’ 2022 stond het topmodel opgesteld, de 702 S3, aangedreven door twee nieuwe modellen van Marantz, de S(uper)A(audio)CD 30 (inclusief dac) en de Marantz Model 30.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOSTai Chi Chuan