Nabeschouwing

De High End München 2022

Connection to the Music

Door Ernst Neve en Ward Maas, HVT 7/8, juli/augustus 2022

Als hoofdredacteur van dit fraaie blad dat inmiddels een halve eeuw in gedrukte vorm tot jullie komt, heb ik op shows als deze in München minimaal twee petten op. Eentje als uithangbord voor HVT (en nee, dat bord hangt niet voor mijn kop) en eentje als auteur. Beide petten zaten deze keer bijzonder comfortabel omdat deze editie van de High End München wel een heel speciaal karakter had. Het was voor velen de eerste keer sinds het uitbreken van de coronapandemie dat we elkaar weer in levenden lijve mochten ontmoeten! De foto hieronder spreekt wat mij betreft boekdelen.


Dwars door de HEGEL-stand, waarop de nieuwste voor- en eindversterker prijkten, kijken we langs de rug van HEGEL (en KEF) brand ambassador Johan Coorg, richting die van ETI Research, het merk van de waanzinnige connectoren, alwaar twee mannen elkaar intens gelukkig omhelzen. Op de achtergrond zien we de tekst “connection to the music”, het tasje met erop het logo van de show maakt het plaatje af. Tja, hoe mooi wil je het nu hebben? Mijn bezoek aan de volledig vernieuwde High End München begon echter op de persdag, toen de jacht naar een gedrukt toegangsbewijs begon. De jacht eindigde in een rij, de eerste van vele, waar de wachtenden toch echt een mondmasker op moesten. Terwijl het zweet van de laatste innige handdruk en hug-sessie nog opdroogden, voldeed ik gedwee aan deze verplichting.

Too hot to trot

Dat er een nieuwe organisatie was opgestaan, bleek al uit de onrust in hun kamer, waar het leek dat ze compleet verrast waren door de drukte. Gelukkig zegevierde de Duitse efficiëntie en kwam alles natuurlijk helemaal goed, maar het bleek een voorbode van wat ons te wachten stond. Want inderdaad, het leek wel alsof men van alle windhoeken was komen aanwaaien om te vieren dat wij, de hifi-pers, weer ons ding konden doen. Slap lullen, aan knoppen voelen, voor hifisets plaatsnemen en er kritisch naar luisteren, om er vervolgens weer slap over te lullen. Vermenigvuldig deze bezigheden met het innemen van de (on)nodige natjes en droogjes om je een beeld te vormen. Er was nog één hindernis te nemen. Speciaal voor deze gelegenheid hadden de audiogoden besloten het hellevuur op ons neer te laten dalen met sub en soms super tropische waarden Celsius (en Fahrenheit). Oplossing? Meer water/bier laten vloeien!

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS