Nabeschouwing

Dutch Audio Event 2021

Zien, horen en genieten

Door Ward Maas en Edouard Hendrix, HVT 12, december 2021

We hebben er lang op zitten wachten, maar op 30 en 31 oktober werd er in de Koningshof in Veldhoven eindelijk nog eens een audioshow georganiseerd. Weliswaar onder een nieuwe vlag en rekening houdend met de geldende Covid-19 maatregelen. Voor wie er niet bij was, hierbij een impressie door onze reporters ter plaatse.


De eerste editie van het Dutch Audio Event kwam er nadat de uitgever van HiFi.nl en de organisatie achter de jaarlijkse XFI Audio Show besloten om een nieuwe samenwerking aan te gaan. Na bijna tien jaar vond het team van de XFI de tijd rijp om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling en de groei van de audioshow. Het Dutch Audio Event wil een onafhankelijke, kwalitatieve en hoogwaardige beurs zijn die inspeelt op nieuwe trends en ontwikkelingen in de markt.

Happy people

De bezoekers lieten het niet aan hun hart komen. Ze zakten massaal af naar Veldhoven, vooral vanuit de Lage Landen. Hoewel er in de wandelgangen ook een mondje Duits en Frans te horen viel. Corona-proof, want zonder CovidSafe/CoronaCheck-app kwam je er niet in. In de demoruimtes zorgden open ramen voor de noodzakelijke verluchting. Het aantal stoelen was beperkt en de bezoekers gedroegen zich hoffelijk, zodat het nooit een gedrum werd. De nummering van de luisterruimtes veroorzaakte her en der wel wat verwarring, maar dat kon de sfeer niet drukken. Die was ronduit goed. De meeste bezoekers waren maar al te blij om er bij te zijn.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS