Nabeschouwing

Dutch Audio Event 2022

Ward en Edouard memoreren

Door Ward Maas en Edouard Hendrix, HVT 11, november 2022

Laten we beginnen met wat kritiek. Jawel, er valt wat te zeuren. De vaste bezoekers van de Koningshof in Veldhoven weten wel dat de kans groot is dat ze verdwalen, maar dat weet je onderhand, of met wat zoeken vind je het merk van je gading wel. Daar hebben we het niet over. Maar wel over geluid. Een hotelshow of in dit geval congreslocatie-show heeft dan wel veel kamers, maar die zijn niet helemaal ideaal als luisterruimte. Daar moet je wel wat aan doen. En dan niet met de volumeregelaar. Veel deelnemers deden dat prima, maar te veel ook niet. Zullen we voor volgende keer afspreken daar extra aandacht aan te besteden? Ok, ik heb het gezegd. Goed, dan nu over de bezoekers. Die waren toch met meer gekomen dan de vorige editie. En terecht! Er viel veel te genieten en veel te bespreken in de diverse horecalocaties. En met de mooie catalogus (hé, waar ken ik die stijl van) was er eindelijk informatie de show waardig. Kortom, alle ingrediënten voor een ‘normale’ Nederlandse Hifi-show.


Een van de grotere kamers werd ingenomen door Kii. Met de Kii3 en de BXT uitbreidingsmodule liet Wim Weijers horen met welk een moeiteloos gemak dit systeem muziek op topklasse weergeeft. Door zijwaarts en achterwaarts gerichte drivers worden reflecties gecorrigeerd en dat resulteert in een directief en gecontroleerd afstraalgedrag. De BXT uitbreidingsmodule met zestien drivers maakt volledig gebruik van de Kii3s technologie en vergroot het frequentiebereik en SPL, terwijl het nog steeds een cardioïde systeem is dat, ondanks zijn grootte, geen interactie heeft met de ruimte. Voor wie geen afkeer heeft van digitale techniek, DSP’s of klasse-D versterking is dit een van de referentiesystemen die bezoekers trok (vandaar die grotere kamer).

DALI

Dali presenteerde op de laatste High End in München de nieuwe Kore luidspreker. Deze referentie-luidspreker is volgens Dali ‘the finest speaker we are able to make’. In München werd alom bevestigd dat dit wel heel mooi was. Gelukkig voor diegenen die er in München niet bij waren werd op de Koningshof die demo nog eens herhaald. Kon je bij de meeste luidspreker-ruimtes gewoon naar binnen lopen, hier moest je intekenen. Maar degenen die dat gedaan hadden konden genieten van een van de beste luidsprekers van dit moment.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS