Nabeschouwing

High End München door de ogen van Bert

In de Heilige Hallen

Door Bert Oling HVT 07/8, juli/augustus 2019

Mijn bezoek aan de High End München 2019 in het MOC te München bleef vanwege een nakende vakantie in Italië beperkt tot twee dagen. Met ons aller hoofdredacteur Ernst Neve heb ik daarom afgesproken dat ik me zoveel mogelijk zou beperken tot interessante, met name analoge zaken in de vier grote hallen. In de beperking toont zich vaak de Meester, maar het moet gezegd: zelfs als ik alle vier dagen de tijd had gehad zou ik nog tijd tekort hebben gekomen.


Want laten we gewoon maar vaststellen dat de High End München in het MOC een zeer succesvolle activiteit is geworden. Tout High End du Monde loopt daar rond. Als je niet uitkijkt ben je voortdurend bezig met handjes schudden en elkaar te huggen of op de schouder te kloppen. Beursbezoek vraagt dan ook om een gedegen voorbereiding. Wie, waar en waarom? That’s the Question.

De analoge evolutie

Vinyl ofwel de LP is hot….Kijk maar naar de meer dan absurde prijzen die af en toe voor bijzondere persingen van nostalgisch (pop)vinyl – Dark Side of The Moon – wordt betaald. Je zou bijna denken dat de belastingdruk in deze contreien toch nog niet hoog genoeg is… Dat Vinyl moet natuurlijk worden afgespeeld. Dus is er een levendige handel – zie Marktplaats – in tweedehands draaitafels. Voor prijzen in Euro’s die soms een veelvoud zijn van de oorspronkelijke aanschafprijs en natuurlijk bijna altijd voorzien van de kwalificatie: door vakman nagezien of zelfs gemodificeerd. Doorhalen wat niet verlangd wordt. Garantie tot de voordeur…

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.