Nabeschouwing

High End München door de ogen van Christiaan

Een persoonlijk hoogtepunt

Door Christiaan Punter HVT 07/8, juli/augustus 2019

De Munich High End beurs blijft groeien. Dit jaar waren er 551 exposanten en 21.180 bezoekers, een toename van 6,5% ten opzichte van vorig jaar. Uit alle landen komt men naar de beurs waarbij Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Japan, Denemarken, Zwitserland, en China deze editie het sterkst vertegenwoordigd waren. Hoewel het een Duitse beurs is, waren de Duitsers slechts verantwoordelijk voor 25% van de bezoekers, de rest kwam van heinde en verre.


Ondanks dat ik de beurs al vele malen heb bezocht, is Munich High End nog steeds een jaarlijks hoogtepunt voor mij. De drukte wordt me soms echter wel teveel en daarom ben ik deze keer meteen naar de hogere verdiepingen getogen waar de high-end luisterruimtes zich bevinden. Niet doorvertellen hoor, maar ‘s ochtends zijn de gangen en de luisterruimtes op de etages nog niet volgelopen en is het er nog heel goed toeven. Samen met mijn collega’s van HVT is gepoogd verslag te doen van een flinke portie van de letterlijk honderden exposanten. Hieronder volgt in alfabetische volgorde het verslag van mijn deel van de merken.

AVM

AVM toonde hun eerste luidspreker: de Ovation AM 6.3 met ingebouwde DSP, in wat eruitzag als een volledig aluminium behuizing. Het geluid was schoon, strak, snel, pittig en extreem goed gecontroleerd, maar niet erg ruimtelijk, hoewel dat waarschijnlijk het gevolg is van de opstelling en de smalle luisterruimte. Ook opgesteld maar niet spelend was de nieuwe Rotation R 5.3 draaitafel met eigen AVM-toonarm die er met zijn paars verlichte acryl plateau in een “Cellini Chrome Silver” rechthoekige behuizing zeer fraai uitzag.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.