Nabeschouwing

High End München door de ogen van Marnix

Van heel gewoon tot extreem en bizar

Door Marnix Bosman, HVT 06, juni 2019

Degene die het beste, het grootste, het mooiste, het raarste of het meest extreme op audiogebied wil zien en horen, moet op de High End Show zijn. In München vind je bijna alle merken, de money-no-object modellen en de ultieme rariteiten op audiogebied.


Een bezoek aan de High End show kan helpen om je te oriënteren op de volgende aankoop. Het is daarnaast ook gewoon een leuk dagje uit om je te vergapen aan apparaten die ver buiten je reikwijdte liggen. Tussen al die bijzondere, vaak zeer onbekende merken en modellen etaleren echter ook de bekende namen met hun nieuwe apparatuur zoals bijvoorbeeld Dali, die in één de duurste Epicon serie liet horen en de zeer betaalbare Oberon serie liet zien. Het belangrijkste nieuws was echter de Katch One, een soundbar met Bluetooth functionaliteit, die qua vormgeving direct is afgeleid van de Katch Bluetooth luidspreker. Luidsprekerfabrikant Elac had veel nieuws te melden zoals een nieuwe monitor in de Carina lijn maar toonde daarnaast ook een nieuwe draaitafel en verschillende elektronicacomponenten uit de Alchemy serie. Deze serie is binnenkort leverbaar en bestaat uit een eindversterker, een DAC/netwerk speler en een zeer uitgebreide phonotrap. Daarnaast toonde Elac de DS-A101G, een leuke compacte versterker met ingebouwde Roon ready netwerk speler.

Meer luidsprekers

Op de stand van Kii Audio werd de Kii Three monitor gedemonstreerd die was gemonteerd op de BXT baskast. Een Kii Three BXT combinatie heeft maar liefst twaalf 6.5 inch woofers aan boord en kan dus onder alle omstandigheden voldoende laag produceren. Tijdens de demo werd regelmatig geschakeld tussen de weergave met en zonder BXT en op basis van die ervaring denk ik dat je de BXT in veel gevallen niet nodig hebt. Dat scheelt toch weer een aardige duit uit de portemonnee.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.